Tidig morgon, hästar och lågvatten

Så fort SmåMyrorna var lämnade i skolan idag så gav Herr Fux och jag oss iväg till den näst längsta stranden här i krokarna. Uppifrån sanddynerna såg det ut som om vi hade hela stranden för oss själva.
Eller hade vi det?


Så fort inkräktarna hade försvunnit så var det såklart våran tur.
Men jag filmade inte det den här gången. Det har jag ju gjort
förr.

Lyckliga bästisarpå väg att titta på


The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

Kanske, kanske inte

Man kanske skulle skaffa båt.Eller kanske inte....

The Little Stinkers

SmåMyrornas humor är ibland lite... eh... lite under bältet.
Deras fishumor är bara ett exempel.
Visste ni att fisar inte låter, men däremot pruttar?

Och nästan varje gång - sen förra julen ungefär - någon av dem fis... f'låt... pruttar, så börjar den andra sjunga.
Så här:

The Little Stinkers - I farted on Santa's lap (Now Christmas is gonna stink for me)

Änglarna gråter åt Myra

Regnet strilar i jämn ström. Har så gjort i flera timmar och ska så göra större delen av dagen också. Med lite tur kanske det blir uppehåll när jag ska hämta SmåMyror från skolan. Men vem tror på det...?

Humöret är lågt idag, och har så varit ett par dagar. Inte enbart pga vädret, även om det nu hjälper till på bästa sätt att dra ner allt vad humör heter. Fick ett tråkigt besked i tisdags. Ett besked som påverkar mig enormt. På ett negativt sätt.

J, som har ridit Fru Silversvart sen mars -06, och som jag har sååå roligt med varenda gång, ska flytta. Flytta!
Och inte bara runt hörnet, utan ända till Rugby, England. England!! Det ligger ju flera timmar bort! Hur fan hade hon tänkt sig det här?

Vem ska nu förgylla mina ridturer med skratt och pubbesök?
Vem ska nu rida Fru Silversvart på ett sätt som tom får mig att bli avundsjuk?
Vem ska nu ringa och väcka mig vid fem-snåret om mornarna för att det är fint väder och det skulle
passa bra med en långtur?

Dumma, dumma J!

Jag upprepar

Lämna inte SmåMyror ensamma med mobiltelefonen inom räckhåll.


Lämna inte

SmåMyror ensamma med mobiltelefonen inom räckhåll.


Klätterapor

-Klättra inte för högt nu bara.
-Näärå.

Myra på äventyr Del IV

( Här hittar ni Del I, Del II och Del III )

-Oh nooooo. klagade R. Where the hell did THEY come from?
-The other side of the mountain. fnittrade jag. Any suggestions what to do?
-Not really. How 'bout run?
-Sounds good to me. Where's the nearest gate?
R var tyst en stund innan hon suckade djupt och skakade på huvudet.
-The one we came from. skrattade hon uppgivet.
-You gotta be kiddin' me, R! gastade jag.

Alla hästmänniskor som hållt på ett tag är mycket väl medvetna om hur en hel del hästar reagerar på att vända helt om och på så vis vara på väg hemåt igen. Hemlängtan kan ibland vara lite väl stor. Och om man då sitter på två stycken som redan har nerverna fyra meter utanför kroppen, så är man läskigt medveten om vad man har att vänta.
Men alternativet var att konfrontera vildponnierna, och det var inget någon av oss fann direkt lockande. Förutom hingstarna dårå....

R och jag tittade på varandra, nickade sakta och vände herrarna helt om för att ta oss ut till vägen och tryggheten igen.
Mr Bay förstod genast vad som var på gång och han visste inte riktigt åt vilket håll han skulle vända sig. Halva han ville till den främmande flocken och andra halvan ville skynda på till stallet och stona där hemma. Vad som hände var att han stod på ett och samma ställe och mer eller mindre hoppade jämfota. Och Mr Black härmades, så gott han kunde. Det såg ut undefär som om vi tränade capriole och courbette.
Fast... eh... inte lika kontrollerat, dårå.

Efter många om och men så lyckades vi dock ta oss till grinden. Och när vi vände oss om såg vi att flocken hade stannat en bit längre upp.
-Thank God. pustade R och öppnade grinden så vi kunde ta oss ut på vägen igen.
Sedan höll vi oss där. På vägarna. Och red istället runt hela berget. Det kändes lugnast så.

Och en tre timmar senare red vi in på stallplan igen. Helskinnade och vid gott mod. Vi hade haft en helt underbar ridtur, så det här skulle vi minsann göra igen!

Igen var egentligen idag, men det regnar och blåser så jag tänker inte alls sätta mig på hästryggen. Inte en chans. Men vi har ju hela sommaren framför oss.

Sensmoral:
Mer hingstridning år Myra!

Myra på äventyr Del III

(Här hittar ni Del I och Del II)

En kort galoppsträcka och ett antal bocksprång senare - och nästan lika många indiantjut från R och mig - så fick vi äntligen koll på herrarna igen. Hyfsad koll. De var allt annan än lugna nu.
Jag hade med ett kraftigt tag om manen och en hel skopa tur lyckats hålla mig kvar i sadeln under rodeofärden. Och jag kände redan nu att jag använt varenda liten muskel från midjan och nedåt. 'This is gonna hurt tomorrow', tänkte jag för mig själv. Högt tydligen, för R fnittrade fram ett 'Yep, it probably will' innan hon försäkrade sig om att jag annars var ok.
-Jo tack. svarade jag. Och lade till ett 'Bloody horse'.
R log och ursäktade sig så hemskt mycket. Hon hade aldrig sett dem så här förut. De var som förbytta, sa hon.
-Well. Inte så konstigt. tyckte jag. Stått på stall i flera dagar, nya ston i hagarna, ny ryttare, ute ihop - som de dödsfiender de är, och allt detta mitt under betäckningssäsongen.
-True. svarade R, men kände sig fortfarande dum.
-Just you wait. I'll get back to you. You're gonna ride my horses... fortsatte jag, och det var nu min tur att skratta åt henne.

Herrarnas framfart hade satt fart på fårflocken som vi red igenom och det enda vi såg nu var ett gäng galopperande fårrumpor längre bort över berget. Vad vi inte såg, och inte heller Mr Black, var att ett par av fårskallarna var avskärmade från resten av flocken. Av oss. Och helt utan förvarning tog de mod till sig och rusade iväg för att komma ifatt sin flock. Mitt framför fötterna på Mr Black.
Jag hann bara höra något av ett grymtande läte från honom, innan han ställde sig precis rätt upp på bakbenen. Hysteriskt fäktande med frambenen. Efter vad som kändes som en evighet landade han på alla fyra igen och flög fram i en trav som inte varav denna värld. Huvudet högt, svansen rakt upp och med noll awareness om mig. What so ever.

-That's right! Run, sheep, run! tjoade R och hötte med näven i luften efter fåren, samtidigt som hon skrattade så hon låg dubbelvikt över halsen på Mr Bay.

Och vidare svävade jag på Mr Black.
-We're bloody flyin'. tjoade jag. 'Are you comin'?

R galopperade ifatt och undrade om jag ville vända. Men det tyckte jag var onödigt. Nu gick han ju framåt. Eller flög. Eller vad han nu gjorde. Hellre det iaf, än uppåt. Som tidigare.
-You do look like a little fly up there. He's massive when he's like that.
-Never!? fräste jag där vi flög fram i våran gigantiska trav. 'He's like a frickin' rocking horse.'

Pang!
Som på given signal så blev det tvärstopp. Såpass så både R och jag var halvvägs fram över halsarna innan vi fann oss och fick tillbaka balansen. De båda herrarna snodde runt och stirrade stint bort över bergskammen till vänster om oss.
-What the he... började R. Resten av meningen försvann under Mr Bay's höga gnäggning. En såndär gnäggning som endast hingstar kan få till. Då de ropar.

-Oh, give me a brake. viskade jag och kände pulsen öka.

Och över bergskammen kom det travandes en flock med vilda ponnier.
Rakt emot oss.

Myra på äventyr Del II

(Del I finner ni här)

Det märktes tydligt att han inte var van vid hjälper från en ryttare, och han ställde sig ganska rejält frågande till skänklar. Sluta tryck med benen, svarade han bara. Och vikthjälper fick honom mest ur balans...
R satt i godan ro och fnittrade högt för sig själv, långt där framme på välridne Mr Bay.

Ganska kvickt lärde jag mig att en 15-20 meter ungefär, var lagom avstånd. Kom jag närmre så satt jag helt plötsligt på en uppblåst proffsboxare inför en världsmästerskapmatch eller något åt det hållet.
Och varje gång vi passerade hästhagar, fick jag öka avståndet till 30...

Herrarna skötte sig dock bra, och snart var vi halvvägs upp på berget, och skulle till att öppna grinden in till en av de milsvida fårhagarna. Under de tre sekunder det tog för R att sträcka sig efter grindhandtaget och få upp grinden, så hann Her Bay vända på huvudet och få ögonkontakt med Mr Black. Vips så satt vi genast på varsin ballong igen. Mr Black slog hotfullt med framhovarna och Mr Bay svarade med att vråla rakt ut.
-Sedärja. sa jag.
-Hoppsan. sa R.

In i hagen kom vi iaf, och stänga grinden lyckades vi också med. Även om det tog lite mer tid än det egentligen behövdes. Med hela berget framför oss så bestämde vi oss för att trava, och på så vis få herrarna att lugna ner sig något.
Jag hann inte tänka tanken klart, innan det small. Jag hann precis se i ögonvrån att Mr Bay fick till ett gigantiskt bocksprång innan min egna lilla Mr Black fullkomligt exploderade. Och på mindre ett ögonblick hade den annars ganska harmoniska ridturen förvandlats till ett okontrollerbart kaos.

Still to be continued...

Myra på äventyr

I fredags bar det då äntligen iväg. Jag skulle med R hem och rida en av hennes avelshingstar. Vi skulle på långtur över bergen, and I was sooo looking forward to it!

Upp till gården och kela hysteriskt med ett helt gäng fölungar innan vi gick in i stallet där herrarna väntade.
-Både mamma och jag har varit krassliga, sa R. 'Därför har vi inte ridit dem på ett par dagar. Och pga vädret och de nya stona så har de stått på stall hela tiden och sitter säkert inne med lite överskottsenergi. Det ska nog gå bra iaf, men bara så du vet'.
-No worries. svarade jag då jag ridit så många hingstar under mina år.

-De tycker inte om varandra heller. Eller rättare sagt; de tål inte varandra. Vi kan inte ens ha dem i samma stall. Så vi måste hålla lite avstånd.
-No worries. tyckte jag. Väl medveten om hur två hingstar som vill döda varandra fungerar. Bara en kan vara kung, så är det i hästvärlden.

-Jag hjälper dig, då du ska sitta upp. Mr Black är inte så bra på att stå still än, även om han är bättre än förra veckan.
-Förra veckan...? började jag, men blev avbruten.
-Ja, vi började rida honom förra veckan.
-Började rida...? sa jag, men blev återigen avbruten.
-Han är bara sutten på fem gånger hittills. Och vi har bara varit ute och ridit dem ihop en gång. En kort liten tur. Det gick ganska bra, sålänge vi inte kom för nära.
-Eh.. ok. No worries. pep jag. Väl medveten om hur det kan vara att rida in unghingstar.
-Han är ju körd ganska mycket. Använd dig av det. sa R och log med hela ansiktet.
-You shit bag. fräste jag, där jag satt på hästryggen och ändrade längden på stigbyglarna.
R log om möjligt ännu mer. Hon släppte tyglarna och lämnade mig åt mitt öde då hon försvann in i stallet för att hämta Mr Bay.

To be continued...

MyrMormor kollar fotboll

MyrMormor, som knappt vet vilken form en fotboll har, var förra veckan på puben med jobbet och tittade på matchen mellan Sverige och Ryssland. Jisses, säger jag bara.
Jag kopierar helt enkelt några meningar från våran chatt i helgen, så förstår ni vad jag menar. Två räcker f'resten. Gott o väl:

Myrmormor 14:56
Jag gjorde succe när jag tyckte att de nog skulle fixa sig i tredje perioden.

Myrmormor 14:58
mitt under matchen var det en kille som undrade om jag inte hade några spel i min mobil som jag kunde roa mig med

Vad är det för en dag idag?

Jo det är LillMyras födelsedag!

Vi har precis kommit hem från frisören.
Kort blev det. Som attan.
Och riktigt, riktigt fint.

Älskade prinsessa, som du förgyller min vardag.
GRATTIS på 7-års dagen.

Nu ska ingen mer tid ödslas vid datorn.
Här ska firas födelsedag. :)

Paus

Nähä. Nu ger jag mig. För idag.
Tänker inte göra ett vettigt handtag till.
Bara sitta här. Och pausa.

Busy, busy bee.

Den här veckan är det helt galet. Jag hinner knappt duscha ens, känns det som. Det ena avlöser det andra och allt går i ett rasande tempo. Inte alltid bokstavligt, kanske, men jag hinner ändå inte med.

Förra helgen var ju fullbokad, både fre, lö, sön, och det inklusive Fathers Day.
Måndagen försökte jag ta ikapp mig på hemmafronten, vilket inte gick så bra, då jag mest gjorde annat. Viktigheter såklart. Allt handlar om prioritering... *harkel*
Tisdag tog jag nya tag, men det gick åt skogen då också då jag spenderade halva dagen med att köpa presenter och sedan var iväg på äventyr med J.
Onsdagen var vi upp okristligt tidigt och firade MyrPappa. Sedan var äventyr med R inplanerat men regnet strilade i olika hastigheter precis hela dagen och jag tjurade ihop uppkrupen i soffan och hade en filmdag helt för mig själv. Så fort MyrPappa slutade jobbet så drog vi iväg allihop och fortsatte firandet av honom, och var inte hemma förrän way too late för SmåMyror att vara uppe en vardagkväll.
Idag har jag varit iväg precis hela dagen hittills och har nyss kommit hem och fått i mig lite lunch. Ska snart fara vidare igen.
Imorgon blir förhoppningsvis äventyret med R av. Om jag bara kan få nån att hämta SmåMyrorna från skolan. Jag kommer inte hinna hem själv... MellanMyra ska iväg på kalas och sleep over och LillMyra ska ev ha sleep over här.
Lördag är det Prinsessan LillMyras födelsedag. Hon har övertalat sina föräldrar om att få gå till frisören och klippa sig kort. 'Up to here' säger hon och visar med handen långt upp på nacken. I öronhöjd ungefär. Vi får väl se vad hon och frisören kommer fram till. Själv kommer jag att sitta och snyfta bakom en servett, i takt med att de blonda lockarna faller till golvet.
Skolan har årets Summer Fair, och det kan inga SmåMyror missa, så dit ska vi såklart. Och vi ska till SplashLand också och bada, och sedan spela bowling. Stackars MyrPappa som avskyr att bada, fick badbyxor i födelsedagspresent av sina döttrar. Han ska minsann inte komma undan på lördag inte. No excuses, liksom... Av mig fick han en CD. Som jag tycker är bra...
Söndag har vi biobesök inplanerat.
Nim's Island är filmen som är beställd och senare på em - om vädret tillåter - så är det grillning med ett flertal andra familjer nere hos hästarna.

Mellan allt detta så ska jag hinna sköta hästar och rida, motionera hundar, planera lunchlådor. Handla, slå in presenter, hålla koll på skolresor och läxor. Tvätta, diska, damma. Laga mat, dammsuga och putsa fönster. Vara social, en bra mamma, och få min skönhetssömn. Vara en nära vän, underbar fru och hämningslös älskarinna.

Har jag missat något?

Jajustja. Duscha var det också.

Happy Birthday, Honey!

Jag skulle på äventyr idag.
Skulle jag.

Men det satte vädret stopp för.
Gjorde det.

Så humöret blev det lite siochså med.
Bidde det.

Men jag ska äventyra en annan dag.
Ska jag.

Det är redan bestämt.
Är det.


Men det är Makens födelsedag idag.
Så den firar vi.
Med tidig väckning, paket och... eh... sång.
Sång på SmåMyrors vis.

Kommer ni ihåg?


Resten av firandet tar vi när han slutat jobba för dagen.

Vad kan jag ha glömt?

Ni vet sådanadär paparazzibilder. På kändisar som handlar.
De kommer ut ur affär efter affär och är så överrösta med påsar och kartonger så de knappt ser var de går någonstans.

I den situationen befann jag mig i idag.
Men utan paparazzis.
Och inte ens ett par livvakter till bärhjälp.

Det var smått förenat med livsfara att vistas inne i butikerna, då jag hur jag än gjorde råkade stöta i saker. Och hyllor. Och prylar. Och folk.
Kände mig dessutom som en gibbonapa, då de tunga kassarna gjorde så mina stackars armar nådde nästan till knävecken.

Men nu ska jag väl ändå vara klar med födelsedagspresenterna.
Eller? Har jag glömt något?
Dum fråga. Det är klart jag har.

Men vad?

Jag kopierar

ett gammalt inlägg idag.
Gammalt, men ändå så aktuellt.
Det enda jag byter ut är ett. Mot tre.

By the way

så är det på dagen ett år sedan, som jag klev av planet på Stansted.
Med barn, väskor och pirr i magen.
På väg mot den nya vardagen.
Jag hade inte ens sett huset vi skulle bo i....

Skrivet av Myra 2006-06-16


Söndag. Och brittisk Fars Dag.

Tryckte in Make, SmåMyror, hundar och fikakorg i bilen och drog iväg.
Långt var det, kringelikrokigt var det, varmt var det.
Men oh, så värt mödan!

Klicka på bilden för information om var vi var någonstans, och varför inte kika på proffsfilmaren Myras eminenta videklipp:


Prinsessan simmar i floden, och Fulen, ja... han... eh... simmar också?


Hästar korsar floden för att komma till betesmarkerna.


Fler hästar korsar floden. Fulen har tröttnat på att sitta still, vilket i sin tur leder till att filbunken(!) Myra tappar tålamodet...

Sleep tight, Honey

Det är nu jag gör det.
Hänger ut Maken för bloggvärlden.
Har ni inget hört på ett par dar, så har han fått tag på mig...Han hävdar att han ligger på rygg och är förkyld.
Jag hävdar att han helt enkelt bara sover.

Fredag - lördag

Vi drog iväg och lyxade på värsta bästa restaurangen. Långt bort i ingenstans ligger det en restaurang som är vida känd för sin fantastiska fiskmeny. Såklart var det dit vi styrde kosan.
Och som vi åt! Det var alldeles sagolikt. Hade vi bott lite närmre, så hade jag ruinerat oss på detta ställe. På nolltid.

Var hemma alldeles lagom för att hinna ta en promenad med hundarna utmed havet innan det blev mörkt, och sedan landade vi i soffan ett tag. Jag var alldeles på tok för mätt och det såg ut som om jag var i fjärde månaden ungefär. Charmigt som tusan.

Sen gör vi ett avbrott i berättelsen, för det är inte bara barnförbjudet (som flera tjoat om) nu ett tag, utan även bloggläsarförbjudet. Mycket skriver jag om, och mycket vet ni, men här, här går gränsen. ;)

- - - - - - -

*hemligheter*

- - - - - - -


Och inte förrän klockan nio slog jag upp de blå. Då var Maken redan ute med hundarna och jag kunde gå raka vägen ner och sätta mig vid frukostbordet.

Hästar och annat pyssel hanns med innan LillMyra plockades upp, och sedan var det stranden och strandmarknad som gällde. Och glass. Och lekplats. Hon njöt som en liten prinsessa, våran LillMyra, över båda föräldrarnas odelade uppmärksamhet.

Sedan var det dags att hämta upp MellanMyra, och på hennes order gav vi oss av till McDonalds. Och sedan djuraffären. Trots att det alltid finns, och funnits, djur i huset, så kan hon stå i evigheter och titta på kaniner, marsvin, hamstrar, gerbiler och råttor. Hon ska bli veterinär när hon blir stor, och med detta djurintresse så vore det väl inte annat än perfekt.

Om inte youtube hade krånglat denna lördagkväll, så hade ni fått se ett klipp. Ett klipp som Maken kommer strypa mig över. Men jag tror tar risken. Börjar det ryka ur öronen på honom så får jag väl snabbt berätta för MellanMyra att pappa har slängt hennes favoritbyxor i soporna, så hinner jag säkert ut ur lyan - och på säkert avstånd - innan Maken kommit undan från MellanMyra.

Ska testa att ladda upp den lite senare igen. Eller kanske imorgon.
Nu ska jag självdö i soffan. Mitt emellan mina älskade SmåMyror och under en stor skål med godis.

Som det bidde

Jisses.
MellanMyra drog för ett par timmar sedan till kompis för sleep over.
LillMyra sitter just nu i trappan med kompis och väntar på MyrPappa som ska köra dem hem till kompis. För sleep over.

Således blir MyrFöräldrarna lämnade åt sitt öde.
Och vilket öde sen. Fredagkväll och allt.

Tramsiga föräldrarfria tonårspartyn kan slänga sig i väggen.
Here comes barnfria MyrFöräldrar!

Receptionistkossa!

LillMyra var lite röd och svullen under vänster öga igår då jag lämnade henne i skolan. Då hon alltid far och står i, och titt å tätt slår sig, så lades det inte så mycket vikt vid detta.
När jag hämtade henne på em hade det dock blivit värre, och vi gick raka vägen till vårdcentralen.
-Jag hämtade henne från skolan precis, har ingen tid bokad, men skulle gärna vilja att någon tittar på hennes öga. sa jag
-Ni får vänta en och en halv timme. Det finns ingen tid innan dess. svarade receptionisten kort, och utan att ens ha bemödat LillMyra med en blick. 'Annars finns det gott om tider imorgon'.
-Ok. Du vill inte titta på henne nu då, och säga om jag kan vänta tills imorgon, eller om det behöver tittas på idag?
Hon sträckte sig mödosamt över disken för att kunna se, och jag stod envist emot viljan att lyfta upp LillMyra för att underlätta det hela. Tjura mot mig - och jag ger flerfallt igen.
-Det där kan vänta tills imorgon. pustade hon, samtidigt som hon satte sig igen.
-Ok. Då vill jag boka en tid imorgon.
-Det kan du inte.
-Kan inte? Det fanns ju massa tider sa du.
-Du får ringa mellan åtta och nio imorgon. Vi tar inga bokningar dagen innan.
'Din djävla kossa', tänkte jag, men bet mig i tungan och fick lungt fram att
-Och ni gör inga undantag med tanke på att vi är här nu och du ser vad det handlar om?
-Nää, vi måste ha akuttider kvar då det alltid kommer in fall som inte är inbokade. Som nu.
-Ja, och det fanns det ju mycket tid till. sa jag. Och nu log jag då fan inte mer.

Fredag morgon.
-Hej, jag skulle vilja boka in en tid till min dotter.
-Vi är fullbokade idag.
-Eh. Jaha. Min fru var inne igår em och fick då rådet att ringa idag på morgonen och boka tid. Ni hade mycket tider idag, sa de.
-Vi är fullbokade nu.
-Hon behöver få sitt öga undersökt. Hon har ganska rejält ont idag.
-Ok. Om ni kommer in med en gång då, så får vi titta på henne så fort vi kan. Det är lugnast nu på morgonen.

Femton minuter senare.
-LillMyra är här nu. Vi skulle komma direkt trots att vi ingen tid har.
-Sitt ner och vänta, så ropar vi upp er snart.

En timme och 35 minuter senare.
-Jag bara undrar hur lång tid till det kommer att ta. Vi har väntat ett bra tag nu.
-Ja, det kan jag inte säga. Ni är ju 'sit and wait' så läkarna plockar in er om de har tid emellan sina bokade patienter, och just idag har de mycket att göra. De ligger redan efter i tidsschemat.
-Ni kunde inte ha sagt det lite tidigare då? Ni sa att vi skulle komma in direkt för att det var lugnast nu på morgonen. För att ni igår inte ville boka in oss, och för att ni igår sa att det fanns massa lediga bokningar idag. Och för att ni idag inte hade några bokningar, men inte tänkte boka in oss på någon av era akuttider. Hur tycker du att vi skulle ha gjort?

Fem minuter senare.
-LillMyra till Dr R, rum 1.

-Oj, det där ser inte fint ut. Och ni har fått sitta och vänta också. Liten.
-Mmmm och igår fick vi inte komma in alls.
-Inte!? Med det där? På ett barn!
-Neej...
-Nej nu djävlar! Det här ska de få höra, minsann. De ska få med mig att göra här sedan. Ordentligt.


I'm noooo big fan of receptionistkossor!
Bara vissa läkare. :)

Mjöligt

Tappa gärna ett fullt paket mjöl på golvet.
Det gör livet så mycket roligare.

Eller om det var ramsorna som blev längre, kanske...

Lycka

Fyra lååånga galopper, på tre underbara stränder, under en och samma ridtur. Slå det om ni kan.

Jag måste bo i himmelen på jorden.


( Näää, jag har inte sagt något än. Jag törs inte. :P  )

Have mercy on me

Jag har precis placerat MellanMyras favoritbyxor OCH favorittröja i soppåsen.
De går inte att rädda längre.
Enligt mig.
Inte enligt MellanMyra.

MellanMyra är i skolan.
Och vet inget.
Än.

Jag undrar jag, var jag säkrast kan hålla hus de närmaste dagarna...

Frågan är...

...om han tigger kött från grillen.
Eller om han ber om att slippa hamna där själv.
Man kan ju inte annat än undra, så billig som han är emellanåt...

Fulen - för nära grillen.

Kast med liten fölunge

Barbie och hennes mamma skulle till hingsten igår.
Barbie skulle inte gå in i den stora hemska lådan som mamma stod i.
Barbie gick inte ens i närheten.
Barbie sprang.

Barbie fick fångas och lyftas in i transporten.
Barbie och jag tyckte sådär om varandra just då.

Men annars är vi kompisar.
Bara inte just då.


Här är hon en vecka ungefär.
Hon är bra mycket större nu.
Grisen.

Lugn (?) grillkväll

Så tänker man sig en lugn grillkväll i det gröna.
Jomen visst. Lugn va.
Jag glömde för ett ögonblick att det var MyrFamiljen jag tillhörde. Med allt vad det nu innebär.

Den här gången ingick det bl a trumkonsert av SmåMyror och allmän kaos av hundar.


Livet ÄR alldeles underbart.
Trots kaos?
Eller just pga kaos?

Har ni svaret på det?

För många. Och för stora.

Imorse när Maken och jag spatserade genom hästhagen så tyckte jag allt att de såg lite annorlunda ut, pållarna. Jag kunde först inte sätta fingret på vad det var.
Hade de vuxit lite, kanske. Och möjligen bytt färg.
Jag förstod absolut ingenting.

Sen började jag räkna också.
Och förstod än mindre.
För. Sen när blev två fyra??

Kolla in inkräktarna. Damen till höger är huur stor som helst.Nåväl. Fyra blev snart två igen.

Och jag har hjälp grannen att sätta upp nytt staket...

Pubpaus

Kanske inte så underlig ändå, att vi vinglar omkring som vi gör.
Med tanke på hur fort J sveper sin öl då vi rastar hästarna (eller om det var J...) utanför puben.

Tur det bara var en halv pint.
Och att jag höll mig till cola.

Hur hade det annars slutat?

Naturvårdaren MellanMyra

-Watch it, Mummy!
-Va? Vaddå?
-Watch it!
-Men vaad?
-You kill them!
-Vad bubblar du om?
-Blommorna!
-Jamen. Jag måste ju få gå här.
-Men se dig för! Du trampar ihjäl blommorna.

Fyllefärd

Man kan ju undra hur berusade vi var egentligen, där vi vinglat fram i trav utmed vattenbrynet.
Skärpning!


Så.
Galoppen tvärs över stranden såg betydligt bättre ut.


Annars hade vi fått skämmas...

:D

Ranta runt i ringen

Jag vill flytta vårat gamla köksbord till mellanrummet, så jag kan få hem det nya. Men det kan jag inte göra, förrän skrivbordet är flyttat och garderoberna är väck.

Jag vill flytta skrivbordet mot den andra väggen istället, så att bordet kan få plats. Men det kan jag inte göra förrän kartongerna är flyttade och garderoberna är väck.

Jag vill ta hem vårat nya köksbord, som vi har fått. Men det kan jag inte göra förrän vårat gamla är flyttat till mellanrummet. Och det kan jag inte göra förrän skrivbordet är flyttat. Vilket jag inte kan göra, förrän kartongerna är flyttade och garderoberna är väck.

Så vill jag (nåja, behöver) tvätta också. Smutshögen har vuxit sig ur tvättkorgen och vidare ut över badrumsgolvet. Men jag kan inte tvätta än, för det finns ingen plats på torklinan.
För att få plats måste jag först vika det som är torrt, och lägga i klädhögarna som ska in i garderoberna. Men inte innan garderoberna är flyttade.

Garderoberna ska flyttas från mellanrummet. En till sovrummet och en till hallen där uppe. Men för att kunna göra det så måste jag flytta på extramadrassen,

Madrassen ska in i lilla extrarummet, men där finns inte plats än. Det är kartonger och annat, som ska ut i garaget. Men jag måste gå igenom det först.

ena byrån

Byrån ska en halvtrappa ner i hallen, men det går inte än. Där är en spegel som ska sättas upp, en stor resväska som ska tömmas och ett par kartonger som ska rensas.

och en massa klädhögar.

Klädhögarna ska in i garderoberna. Men det går inte förrän garderoberna är flyttade.I am so not a fan of catch 22...(Ni missar väl inte att jag fått hedersuppdraget som
bloggvakt!)

Edit:
Åh så roligt! Jag hade länkat till min egna blogg! Men nu är länken ändrad. Och rätt. Inte illa.

That's not my name


Jag försöker få en lugn och mysig fredagkväll framför tv:n.
Maken försöker få en lugn och trevlig fredagkväll framför tv:n.

Jag vet att coca cola inte är bra för SmåMyror.
Maken vet att coca cola inte är bra för SmåMyror.

SmåMyror varken vet eller bryr sig.
SmåMyror dricker coca cola ändå.

Maken gav emellanåt efter för tjatet om påfyllning i glasen, och jag orkade inte heller alltid stå emot.
Så.

MellanMyra låg till slut brevid Maken och sprattlade som en ål på torra land.
LillMyra låg upponer brevid mig, med huvudet på golvet och fötterna i vädret, sjungandes '
That's not my name'.


Clever? - well, that's not my name.

Korkskalle

Jag har fått lite blyga förslag och försiktiga hintar, om att jag ska sätta igång och träna Fulen. Som Kate och Gin, ungefär. Eller ännu hellre. Legenden Skidboot. (Ärligt. Kolla in länken!!)
Och om jag inte är helt ute och seglar, så har det även trillat in både ett och annat försynt påhopp om att han skulle behöva byta alias också. Till Söten! Av alla namn. Jeez, liksom.

Jag har såklart haft funderingarna under kraftig förhandling. Med mig själv. Och Fulen. Vägt fördelar mot nackdelar och klurat på en praktisk och bra lösning.
Men vet ni vad.
Jag ger upp.
Innan jag ens har börjat.

Det händer ytterst sällan att en Myra ger upp. Det ligger inte i hennes natur. Alls.
Men den här gången har hon mött sin överman. For sure.

Vill ni veta varför?

Jo.

Han bara solar.
None

Och solar.


Och solar.


Och som grädde på moset, så är han inte så clever heller.
Kanske kan vara solsting, vad vet jag.
Döm själva.

Who's laughing now?

Jag är i ett alldeles underbart förkylningsstadie. Jag nyser heeela tiden.
Varje nysning tar dessutom en hel evighet på sig, så Maken hinner både ropa på SmåMyrorna och skratta halvt ihjäl sig innan jag nyser. Och då skrattar såklart allihop. Än mer. Jag fattar inte vad som är så kul.

Nästa gång ska jag glömma att hålla för munnen. Och så ska JAG skratta istället.

Skrattar bäst som skrattar sist.

Slut på resan

Nähäpp. Det gick inte längre.
Enligt era röster var jag fyra, men det räckte inte för att övertyga juryn om att välja mig. Så resan är över för min del.
Ni som har haft kontakt med mig vid sidan om bloggen vet att jag har tyckt det varit i segaste laget att dra ut på det så länge, så på ett sätt är det skönt att det är över nu. Men det handlade ju om bara två dagar till, för att nå målet, och det hade jag ju orkat. Men hade ni? ;)
Kul ide, dock. Tävlingen. Och en ära att få vara med. Men nu ska det både länge och mycket till, innan jag vill vara med om något sådant här igen. Jag trivs ganska bra som det är ju.
För JAG drar vinsten i sista änden ändå. Med världens BÄSTA läsare. GULD till er!

Nu; mot hästarna.

with love

The busy life, of a housewife.

Vad var det jag skrev i lördags...? 'Imorgon, söndag, är det sista dagen på SmåMyrornas Mid Term, så på måndag är vardagen tillbaka och således även jag.'
Jo, tjena.

Vi kan ta måndagen som exempel.
08.55 Lämna SmåMyror i skolan.
09.00 Hästarna.
10.20 - 12.40 + 12.50 - 14.35 Hästryggen.
15.00 - 15.30 Hundträning (jag tränar en hundaggressiv och allmänt opålitlig Rodesian Ridgeback / Pitbull blandning åt en familj).
15.30 Hämta SmåMyror i skolan. LillMyra vidare till kompis, och MellanMyra med annan kompis till oss.
16.00 Laga mat och sedan till parken och stranden.
17.40 Hemma, hämta LillMyra 17.50.
18.00 Hästarna och lämna kompis 19.00.
19.10 - 20.30 Läxläsning, kvällsmat och lägga SmåMyror.
20.31 Död.

Eller dagen, för all del.
08.55 Lämna SmåMyror i skolan.
09.00 - 14.40 Hästarna + bygga stall.
14.50 Hundträning
15.30 Hämta i skolan. MellanMyra med kompis och lämna LillMyra till annan kompis.
16.00 Hemma, äta frukost. (hoppsan, hoppsan)
16.20 Gå med hundarna till hästarna.
17.00 - 17.45 Lektion
18.15 Hemma
18.45 Hämta LillMyra
19.00 Hämta MellanMyra + kompis
19.25 Köpa cirkusbiljettet
19.30 - 21.30 Cirkus
22.15 Lämna kompis
22.25 Hemma
22.40 SmåMyror isäng
22.45 Maken isäng.
22.50 Myra får äääntligen blogga!!!

Och jag har precis kollat in hur röstningen går och jag ligger just nu fyra!
Ni är ju helt guld att ha att göra med. TROTS att jag inte jagar er med piskan! :D

Jag ska på ren vilja hålla ögonen öppna i några minuter till. Jag kan ju inte gå och lägga mig innan omröstningen är avslutad. Då skulle jag sova måttligt oroligt.
Ska hålla mig vaken med hjälp av
Fia och en pet.

Edit 00.58:
Jag gick inte vidare på röstning idag. Men juryn ska välja tre till, så har jag tur så gillar de, och tror på, mig.
Rusar till datorn det första jag gör imorgon bitti, och uppdaterar er hur läget ligger. (Ni morgonugglor som är uppe före mig, hittar väl säkert in till jurybloggarna vid det här laget, och tar reda på det långt innan jag har slagit upp mina blå.. Misstänker jag. hihi)

Och återigen; TACK så mycket för alla röster. Jag blir så glad så ni anar inte. :)


Topp tio

Sista kiken på bloggen innan sängdags och vad är det jag ser?
Jo, den här kommentaren:

Postat av: Greger & Gertrud Gregorius

GRATULERAR!
Du har tagit dig vidare till imorgon!!!
DIN BLOGG ÄR TOPP10 i Sverige :-)
/GG
2008-06-04 @ 00:20:26
URL:
http://www.metrobloggen.se/gregorius


Förståååår ni!! Ni har röstat mig vidare till topp tio.
You truly ARE my heroes!

Följer ni länken här ovan, så kommer ni rätt in till Gregoriusarna och onsdagens heta omröstning.
Då ska topp tio...

...

...bli topp fem.

*biter på naglarna*

Up, up, up we go

Fick med mig J på en alldeles underbar ridtur tidigare i kväll. Vi utforskade nya vägar, och hittade en bakväg upp på berget vid sanddynerna. Brant som satan, men det gör sig tyvärr inte riktigt rättvist i klippet. Inte heller kvalite´n gör sig något vidare, men vad är väl att vänta av mig på hästryggen med min rosa mobiltelefon. ;) Upp kom vi iaf. Och ni också.


Bad choice. Bad.

Maken och jag åkte för att handla idag. Först till Country Wide och köpa hästmat, hundmat, kaninmat, flugspray, annan flugspray, sårspray och pälsglans.
-Vill du jag betalar detta och du på Asda sen? undrade Maken snällt.
-Det är ok. Jag tar det här, så tar du Asda. svarade jag. Dumt.

Country Wide gick på över 80 pund.
Asda inte ens 50.

Var hittar man rättvisan i det???


( Röstningen fortgår till tolvslaget.
Hjälper ni mig? I detta nu är ni 32 priceless people som står bakom mig!
TACK, gulle ni. )

Latmorgon

Klockan är över åtta. Snart 20 över. SmåMyrorna ska vara i skolan fem i nio.
Jag har inte gått upp än.

MyrPappa tog med sig min älskade laptop upp isovrummet igårkväll, för att titta på film, så nu behövde jag ju inte ens kliva upp för att kunna blogga. Fiffigt ju.

Fast fasligt bråttom blir'e.

Maken har nån konstig spärr som gör det absolut omöjligt för honom att lämna sängen före mig. Därför ligger han också kvar och drar sig. Mest ivägen, såklart. Och LillMyra har inte vaknat än.

Men jag är ju tvungen att blogga nu. Det är dags för tisdagens röstning, och efter diverse protester och annat strul sen igår, så är det återigen ordning på torpet. Man röstar på den man vill ha kvar. Heja Juryn!
Vill ni göra så Myra hoppar jämnfota då hon kommer hem från storhandling och hästar, så ska ni bege er tex
hit för att rösta.

(Nu gick Maken upp, f'resten. Han läste inlägget över axeln... ho ho ho)

Jag ser rött!

Det började som en läxa för MellanMyra, att plocka ljusa blommor och sätta i ett glas med färgat vatten över helgen, och sedan redovisa i skolan vad som hände med blommorna.
Vi köpte, på order från MellanMyra, den rödaste karamellfärgen vi kunde hitta.

Sedan dess har det gått vilt till i köket.
Vi har ätit röd spagetti.
Röda pannkakor med rosa grädde.
Och en hel massa rödrandiga sockerkakor.
Idag är det dags för ytterligare en sockerkaka. Vanilj. Choklad. Och... röd.
 

Den står i ugnen nu.
Hon ska bjuda sina kompisar i skolan imorgon.

Svensk husmanskost. Så det skriker om  det.

Ändring, ändring, ändring

Jag har suttit på hästryggen idag. Mellan 10.20 till 14.35. Med en kort paus på tio minuter för hästbyte.
Det känns i benen...

Under tiden har det minsann hänt saker här på bloggen. Jag vet varken ut eller in, och skakar mest på huvudet.
Efter beskedet om att bloggar skulle röstas ut istället för fram, så var jag tveksam till om jag skulle vara med överhuvudtaget mer. Jag är kraftigt emot bortröstning. Det känns inte ok.
Morgonen blev dock lagom häktisk och jag hann inte skriva något inlägg om att jag bestämt mig för att hoppa av. Sedan får jag ett sms av MyrMormor som säger att röstningen är ändrat. Så ok. Då är jag på'att igen, och ringer Maken som rycker in och fixar ordning på torpet.
Men nu när jag kom hem så är allt ändrat igen!

Pga strulet tidigare idag med röstningsmodul och annat, så har juryn tagit beslutet att helt radera denna dagen och börja på ny kula imorgon, och då att man röstar fram sin favorit. Detta för att alla ska få samma chans. Vilket jag kan tycka är bra. Även om jag suckar lite över strulandet under dagen. Det ska vara roligt och smidigt, inte krångligt och dant.
Men, jag godtar deras ursäkt, och hoppas att ni också gör det.

Vill ni läsa om röstningar och ändringar så hittar ni juryn under följande länkar: (annars så kommer jag hålla er uppdaterade här, så fort något händer. Och det enda som händer hoppas jag är att jag får en fungerande röstlänk framåt tolvslaget. Annars går Myra ur tävlingen och lämnar walk over med huvudet högt. )

Mamsen

GuteGirl

Frk SparSmart

Karsten

Gregorius

Nya regler i omröstningen.

Myrmamman är ute och rider så jag (myrpappan) får rycka in och ställa saker till rätta.

I omröstningen ska ni nu rösta på dom ni vill ha kvar istället för dom ni vill ha bort, alltså tillbaka till det vanliga systemet.

Röstar gör ni
här

Bakvänd röstning

Klockan har i Sverige hunnit passera tolvslaget. Vilket betyder att finalveckan i bloggtävlingen är igång.
Jag skulle just till att skriva ett peppande inlägg om att jag så gärna vill ha era röster, då jag ser att jag fått en kommentar från ena juryn om att röstningen har ändrats. Går då genast in till dem för att kolla upp det hela lite mer.
Och såhär ligger det till:
De vill inte längre att man pushar för den man tycker är bra, utan de kör istället med värsta mobbningen och vill att man ska rösta på alla de man vill ska åka ut!
Ska jag vara ärlig så faller det mig inte riktigt i smaken. Inte ett dugg.
Inget personligt mot någon bakom bloggarna i juryn, jag tycker de är bra allihop, men det här var ingen bra ide´ hörrni. Not a bit.
Man röstar fram - inte bort. Tycker jag.

Iaf. Ni som fortfarande har taggarna utåt och står redo att hjälpa mig (eller åtminstone stjälpa andra!) i finalomgångarna ska idag bege er
hit och rösta. Och ni markerar alltså alla de bloggarna som ni INTE vill se gå vidare.

Bakvänt, säger jag bara, och jag vet itne riktigt hur jag ställer mig till det hela...


Inte över knäna

-Mum, can we go swimmin'?
-Inte nu. Vi har varken badkläder eller handdukar med oss.
-Please. Bara lite?
-Ni kan få plaska runt och doppa fötterna om ni vill, men inte mer.
-Upp till knäna.
-Nej inte så långt ut.
-Pleeease.
-Don't push it!

.....

.....

-Mum?
-Ja.
-Det var vågor.
-Mmmm. Jag vet.
-Så jag blev blöt.
-Ja, det blir man i vattnet. Men ni skulle ju inte gå så långt ut. Eller hur.
-We didn't. Just a little bit. But I'm soaked.
-Jag ser det.
-Jag vek inte upp byxorna, mamma.
-Nä. Jag ser det.-And I crawled back.
-Ja. Jag ser det.