En hederlig begravning.

SmåMyrorna fick nya tandborstar härom dagen.

-Slänger ni de gamla nu då. ropade jag efter dem, då de sprang uppför trappan.  
Inget svar, men ett himlans tassel.

-Mamma! MellanMyra tänker inte slänga sin tandborste. Hon har gömt den. hojtar LillMyra.
-Gömt!? Men snälla nån. Hon har ju den nya nu. svarar jag.
-Jag är trött på att du slänger massa saker, mamma. ljuder en bestämd stämma. Jag tänker inte ta fram den förrän du ger mig en låda!
-En låda? Vad ska du med en låda till?
-Jag är trött på att du slänger allt. Jag vill ha minnen kvar. Jag ska gräva ner den. Till sen.

... jahopp....

...aaand sheeee's BACK!!!

Hallå! Hallåå!!
Jag har internet! Hör ni vad jag säger!? JAG HAR INTERNET!!!!

Så nu tänker jag inte göra ett vettigt handtag i huset på flera dagar! *ler stort* 

Och jag är rörd till tårar över alla era kommentarer. Gissa om jag saknat er! :)

Nu har jag ju så attans mycket att skriva om så jag vet inte vart jag ska börja. Men å andra sidan finns det väl inte en själ i hela bloggvärlden som orkar läsa en hel sommarnovell. Jag kör en kort-kort variant. Häng med:

Sea Festival med SmåMyror, utklädda till prinsessor, i karnevalståget. Sedan tivoli för hela slanten, ända tills pariserhjulet började brinna och LillMyra brände sig på armen. Då alla Myror var i säkerhet igen, så hade den smått hysterisk mamman fått nog av karuseller och drog sig, med SmåMyror i släptåg, mot lottstånden istället. Tio minuter senare stod jag med två guldfiskar i en påse...

Och konsentrera er nu, för det här tar jag bara en gång: *s*
Hem med fiskar, ner och köpa skål osv och allt var frid och fröjd. Men dagen efter var ena firren död, och SmåMyror i upplösningstillstånd. Själv var jag mest förvånad över att en fortfarande levde...
Aja. Iväg och köpa ny kompis. Som dog. Samma procedur igen. Ny kompis.
Fick ett akvarium av grannen. 126 cm långt och rymmer 37.5 gallon (närmare 200 liter). Två små guldfiskar i detta 'lilla' akvarium var ju löjligt. Köpte ny kompis. Fortfarande löjligt. Köpte fyra till. Sju stycken, allt som allt. En dog. Sex. Köpte två nya. åtta. En dog. Sju. (Vad göör jag för fel!?) Köpte två till. Nio. En dog. Köpte två kaniner. Båda lever.

MyrFarmor med familj trotsade husrenoveringen och var över och tog hand om oss. Varken MyrFar eller MyrMor lyfte ett finger den veckan.

MellanMyra har hunnit fylla sju. LillMyra har hällt ut 1 kg socker på golvet. (Jag slår vaaad om att det var 10 kg) MyrFar har lagt golv. MyrMor har målat. Fru Silversvart har snart läkt ihop sitt ben, är igång igen och rids nu som vanligt. Herr Fux har blivit ett muskelknippe utan stoppknapp. Prinsessan har har haft det tufft i sommarvärmen och är tacksam för svalare vindar. Och Fulen bara yrar runt och vägrar bli stor. 

Massor har jag hoppat över och massor har jag glömt, men nu ska jag läsa bloggar tills ögonen blöder!


Myrmormor rapporterar igen

Nu är hon på gång, våran Myra.

Hon ringde för en stund sen och berättade att hon har fått ett stort paket med alla nödvändigheter för att få igång Internet.

Problemet är att myrpappan är bortrest och inte väntas hem förrän på tisdag. Myra själv vet inte om hon vågar/kan få ihop alla sladdar och trådar på rätt sätt.

Så nu sitter hon därborta i utlandet och stirrar på ett stort paket, medan frustrationen blir större och större. Så nära och ändå så långt bort......
Sällan har väl myrpappa varit så efterlängtad.

Finns det nån nyhet att förmedla, undrar ni kanske. Tja, mellan-myran är världens lyckligaste tjej just nu. En av hennes 7-årspresenter bestod i att hon efter mycket tjat har fått ta hål i öronen. Hon ringde mig häromdan och berättade att hon har jättefina örhängen som är guldiga med små söta diamanter.... Lillasyster är något avundsjuk, men konstaterar vuxet att hennes tur kommer när hon fyller sju.

Hälsningar från Myrmormor