Eller så gör man kyckling i lergryta.

Vi har lådor överallt.
Nästan.
Där vi inte har lådor har vi säckar.

Men vi närmar oss.
Vardagsrummet är klart. Badrummet är så gott som klart. Vårat sovrum, SmåMyrornas rum och köket är på god väg, om än lite rörigt.
Resten tänkte jag spara tills Jenny kommer. Hon kan gott göra lite nytta, tycker jag. Mitt naughty corner är i soffan med en bra film eller hos hästarna, och där befinner jag mig gärna om hon nu tycker jag ska det. ;)

Det var ingen Belly Bug som hälsade på, utan det lutar mer åt något virusaktigt som satt sig på balanssinnet. Som ju i sin tur gör att illamåendet blir ett faktum. Kroppen sa iaf till på skarpen häromdagen att jag minsann skulle ta det lite lugnt ett tag. Så det har jag gjort. I nästan två dagar. Det är länge för en Myra det, ska ni veta.
Idag är jag dock bättre och behöver inte längre hålla i mig då jag vinglat mig fram i slow motion. Jag har äntligen fått styrfarten tillbaka.

Internet is up'n runnin sen ett par dar, men Maken snor med sig min älskade laptop ner i studion om dagarna. Det är bara kortvarigt, medans hans egna är ute på äventyr, fast han bubblade något om att det var bra med datorfri MyrStack ett tag, så det finns tid till säckar och lådor. Jag vet inte riktigt vad han menar med det...

Man kan steka fisk pa manga satt.

Myra ar for tillfallet svag.
Hon sitter nastan och grater. Jo, det ar sant. Hon ar i princip doende.
Mina varma sympatier gar ut till henne, och hennes hundar som maste vara nara henne hela dagarna.

Navars, skamt asido, hon har bara en slang av en insekt i magen, som de sager har pa on.
(fast fragar ni henne sa ar det samma lika som doende.)

Hon packar upp for fullt och forsoker komma ihag om stekpannan ska vara i koket eller i akvariet, med alla saker som hon har i huvudet, sa hamnar den formodligen under Lillmyras sang. Jag forstar inte for mitt liv hur Myrpappa kan lamna sadana uppgifter till henne. Speciellt inte da hon far eminent storbesok av undertecknad inom de narmaste veckorna, jag tanker da rakt inte tolerera en hog med ouppackade kartonger och dylikt, da aker hon in i the naughty corner.

Hon halsar till Er alla (jag kan nastan svara pa att hon darrade pa rosten) och ber Er sanda henne en varm tanke i danna svara stund. Och om ni inte kanner for att gora det, sa kan ni istallet maila mig, sa ska jag avsloja alla snaskiga Myrhemligheter ;)

This is
Jenny, signing out.


Ingen rast och ingen ro

Jag filmade hela nya MyrStacken i går, enkom för att vara snäll mot er, och för att visa det nya projektet innan vi dundrar in med vårat möblemang och försvårar den fortsatta renoveringen.
Men nu hinner jag ju inte lägga ut den innan helgen. Hinner inte sitta här heller. MyrPappa blänger redan under lugg och börjar dra i sladdarna.

Så. Myra tar helg. Långhelg, troligtvis. Men vi ses ju när det lugnat ner sig igen.

Jobb å jobb å jobb....

'Städa städa varje fredag,
och så varje jul flytt
det tycker jag är kul pytt.'

Som vissa av er redan vet - och andra listat ut - så är det ett nytt MyrStacksprojekt på gång. Detta bestämdes för drygt en månad sedan, men i sann MyrMors-anda så tar man det lugnt med packning och annat tills man helt enkelt inte kan dra på det längre.
Nu kan man inte dra på det längre. Imorgon går flyttlasset.

För att hålla humöret och tempot på topp medan jag far runt bland lådor och kaos så spelas det favvislåtar så fönsterrutorna skallrar. Den här är definitivt ett måste:

Från
Tarantinos Death Proof: April March - Chick Habit

Ha en lugn och skön helg åt mig, you lot.
Tack på förhand.

Passar perfekt

Packtejp passar nästan lika bra över munnen på MyrPappa som runt kartongerna.
Han har bara inte förstått det själv än.
Dummer.

Hata...

image217

Hängning är senaste innegrejen

I ena grannkommunen hittades i morse en tonårsflicka som hade hängt sig i utkanten av en av de stora populära allmänningarna.
Fruktansvärt är det, och jag finner inga ord som känns ok att förklara det hela med.
Men det stannar tyvärr inte där.

Det som gör det hela än värre är att hon var den 18:e (!!!) i raden. Bara där. I år.
16 personer under 27 år har inom loppet av en månad tagit sina liv genom hängning. Och det inom en och samma kommun.
Och nu pratar vi inte om storstad, vi pratar mindre samhälle.

Ursäkta språket...

....men vissa människor är helt djävla sjuka i huvudet.
Vad är det som får en att
göra något sådant här?

Eller rentav såhär

Och så levde de lyckliga...

Kim M undrade om jag hade bloggat om hur jag träffade Maken.
Det har jag inte. Inte ett ord, tror jag minsann. Det måste vi ändra på.

Jag bodde vid tillfället tillsammans med två killkompisar i en liten tvåa på första våningen, och livet kretsade kring att ha så roligt som möjligt, mest hela tiden. Eller iaf vid sidan om vardagens alla måsten. 
En av mina kära kombos hade med sig en barndomskompis hem en natt efter krogen.
Kombon hade jobbat och var spik nykter och aptrött.
Jag hade precis kommit hem från annat håll och var duktigt berusad och dödligt trött.
Barndomskompisen, eller Blivande Maken om ni så vill, var lagom rund under fötterna, i kalasform, och inte ett dugg trött.

Trevlig som jag är (det är nu alla nickar instämmande! Unisont, liksom.) höll jag honom sällskap där i vardagsrummet till långt in på morgonkvisten.
Det enda jag kommer ihåg dock, är att han drack Baileys ur en äggkopp. Men jag vet att vi hade urkul och skrattade så vi grät.
Eller iaf jag. Grabbar gråter visst inte. Så ofta.

Dagen efter kommer jag inte ihåg någonting av, men ett par dagar senare ringde Barndomskompisen på min mobil och frågade efter kombon.
Man kan ju spekulera i hur han hade fått tag på mitt nummer, och varför han inte ringde kombon direkt... ;)

Hur träffade ni era respektive?

LillMyra goes puss-celibat

LillMyras pojkvän (jodå, de sägs så) har nu döpt sin hamster till LillMyra.
LillMyra säger att han brukar pussa den.
'Pussar han på dig också?' frågar MyrPappa
'Nääää! We don't have the same germies' svarar LillMyra högljudt
'Same germies?' skrattar MyrPappa 'Måste man ha det?'
'Jaa, det måste man. Annars kan man inte pussas.'

Låter bra. Det håller vi på en femton år till ungefär, tycker jag.
Håll dig till hamstern, pojk.

Hoppas kan man alltid

Här sitter jag och hoppas på att tvätten ska promenera ut från tvättmaskinen av sig självt och hänga upp sig på linan. Det går sådär.

Men skam den som ger sig. Jag
petar lite till.

Dagens vill ha

image216Förresten så har vi
bestämt oss.
Och jag har det mesta av håret kvar.
Än sålänge...


Motarbetad

Jag känner mig motarbetad.
Motarbetad till tusen.
Jag tappar dessutom kollen.
Och det driver mig till vansinne.

Jag är en sann vän av
fredagsmys och lördagsgodis. Även nu i vuxen (!?) ålder så ser jag fram emot att landa i soffan på fredagskvällen. Sen middag följt av godis, chips, grönsaker och dip, och familjespel eller en bra rulle på tv:n.
Och gärna en repris på lördagen. Det är helg för mig.

Men det är inte lätt att hålla på godiset till enbart helgerna, i ett land som har noll sunt tänkande. LillMyra har inte varit hos en enda kompis, någonsin här, utan att ha  ätit både chips och godis. Gärna dessa långa genomskinliga 'sugrör' med pulvriserat socker i regnbågens alla färger. Hon kommer hem som en speedad duracellkanin och klättrar på väggarna i uppåt en timme efteråt. Sockerchockad så det står diabetes i pannan på henne, och trots att jag sagt till så fortsätter de att ge henne. De kan nämnligen inte neka sitt egna barn. Vill flickan ha godis så får hon godis, det blir ett himlans liv annars... De kan inte ens gå närmsta vägen hem efter skolan, för då passerar de en kiosk, och måste köpa godis till henne.
Jag ska ta ett djupt andetag och ställa ultimatum nästa gång. LillMyra eller godis, och inget fusk!

MellanMyra har faktiskt en kompis som hon inte får godis hos jämt och ständigt. Lite imponerad där. Men maten. Jag säger bara maten. Hjälp. (Fast värre än hos andra är det ju inte....)
-Vad har du ätit hos K idag?
-Pasta Hoops, smiliefaces, dinosaurs and crisps. svarar hon lyckligt. Varje gång. Varje.

Pasta Hoops är små runda pastaringar på burk, i nån vidrig tomatsåsliknande sörja. Smiliefaces är liknande pommes, men formade som runda smiliesar. Dinosaurs finns både som kykling och fisk, alltså typ chicken nuggets eller fiskpinnar, men formade som dinosarier och jag vågar inte tänka på vad det är för avfall de är gjorda av. Ja, och så chips också, såklart.

I skolan består majoriteten av de medhavda lunchlådorna av
* vitt bröd med Nutella eller jordnötsmör
* chipspåsar
* chokladkakor
* saft

I skolan får man dessutom godis nästan varje dag som någon i klassen fyller år. Eller varje gång någon har varit på semester. Eller varje gång någon har varit sjuk. Eller varje gång någon i paralellklassen har fyllt år. Eller varje gång, eller varje gång...

MellanMyra har en klasskamrat som vid sex års ålder höll på att tappa alla sina tänder. För att de höll på att ruttna i munnen på honom. Samma gällde han bror. Lillebror. Tre år gammal.
Och de är inga unika fall...

Fullkomligt älskar


image215
Jag får nästan fyra minuter mer sol varje dag!
Kan det bli bättre?

Spot the difference

Happy ValentineI wish you all a lovely day!


With love


MyraPremiärtur

MellanMyra har varit med på sin första längre uteritt idag. Första gången utan att någon gått brevid. Hon var stolt som en tupp. Och kaxig till tusen. Skulle inte hålla sig vid mig inte, utan vara före. Långt före. Så fort jag kom ifatt så travade hon iväg.

Svårt bara, att höra vad hon sa, långt där framme. För tyst var hon då inte. Hon pratade heeela tiden! Oavbrutet. Var nog inte tyst fyra sekunder på hela rundan.
Jag undrar var hon fått det ifrån...?

Hämnden är ljuv

Maken stod i köket och lastade på sig både chips, dip, dricka och glas. Han hade hyrt film, och skulle minsann ha fuskhelg mitt i veckan.

Och jag kunde bara inte låta bli.

Två sekunder senare stod han med byxorna nere vid fotknölarna och tröjan vrängd över huvudet. Och hela famnen full av grejer.

Roligt som fan, och jag stod stolt och studerade mitt verk.

Sen kom han loss...

Det här är inget jag gör om.

Inom de närmsta dagarna iaf...

Språkförståelse på hög nivå

'Mamma, jag behöver din e-mail' tjoar MellanMyra från baksätet i bilen.
'Female?' säger LillMyra förvånat. 'You mean that Mum's a female?'
'Nooo, I want her e-mail address' fnittrar MellanMyra.

Det är tyst en stund, och sen säger LillMyra eftertänksamt:
'Do you want Mums female dress?'

I starkaste laget

Värmde resterna av gårdagens pizza till SmåMyror och MyrKompis idag vid
lunch. Det var vad de ville ha, sa de. 
Ända tills de märkte att den starka peperonin, som de igår kväll bara petade undan, hade legat och 'smakat av sig' på resten av pizzan. 

LillMyra satt och hoppade på stolen samtidigt som hon helt hysteriskt väste: 
'Hot, hot, hot. Drink, please. Hot, hot' 
MyrKompis stoppade helt sonika huvudet i saftkannan och drack så det stod härliga till och MellanMyra satt och viftade med händerna framför ansiktet samtidigt som ögonen blev tårfyllda. 

Tårarna rann på mig också, där jag satt och skrattade så jag tjöt. 
'Äter ni inte upp, får ni inget godis nästa helg' fnittrade jag, men ingen mer än jag verkade förstå det roliga. 
Inte mycket humor där, inte. 

Undrar just om de vill ha varma mackor med peperoni till kvällsmat? 

Tidig sovmorgon

Första dagen på lovet.
SmåMyrorna har haft sleep over. Igen.
Inget på schemat förrän i em.
Bara Maken som skulle iväg på morgonkvisten.
Sovmorgonen hägrade.

Kvart i sju, vaknar jag.
Och kan omöjligt somna om.

Har varit på morgonpromenad med hundarna.
Ätit frukost framför Tv:n med MellanMyra och MyrKompis.

Den enda som får sovmorgon är LillMyra.

Men det är svårt att ligga och sova, då solen strålar från klarblå himmel.
Jag får se det så.
Jag får fler soltimmar, på det här viset.

Fru Silversvart föser kor

Fick med mig J på långtur idag. Inte för att hon var direkt svårövertalad dårå, det var ju en alldeles strålande vårdag och vi kunde bara inte låta bli.
Tidvattnet var som lägst också, så vi hade en flera hundra meter bred sandstrand framför oss, och huuuur lång som helst nästan. Visst skrittade vi mestadels och snackade skit, men lite trav och galopp hann vi allt med, och ändå tog det oss ganska precis en timma att ta oss bort till floden där vi svängde av upp över sanddynerna och började hemfärden igen. Efter floden är det ytterligare minst ett par kilometer kvar av stranden. Helt otroligt. Jag fullkomligt älskar stället. Det ligger lite väl långt bort bara, för att kunna utnyttjas så ofta som jag skulle vilja. Men dessto bättre de gånger man tar sig dit. :)

Hade med mig kameran och filmade en hel del. Har ändrat pixlar och haft mig för att kunna få plats med längre filmklipp. Tyvärr sätter det sig alldeles för mycket på kvaliteten, så det blir inte så bra i sista änden iaf.
Har ändrat tillbaka nu, för det här går ju inte.

Har iaf klippt och klistrat så gott det gick, och av allt jag filmat fick jag ihop endast litegrann som var värt att visa. Men jag är ju bara tvungen att visa vilka bra kofösare mina hästar är. Ja, fårfösare med för den delen, men det är inte riktigt lika spännande. Korta och hoppiga klipp, men resten var det skittaskig (läs än sämre än det som visas nedan) kvalitet på, tyvärr.
Anyhoo, here goes:

Willis

...in his hottest days:

Bruce Willis - Under the Boardwalk

Ha en underbar söndag.
Här ska det ut på långtur, och sedan ska gästrummet röjas.

Don't cross the line!

Jag säger bara att jäääälar vad man har trampat på sin mors tålamod då man åker i säng klockan sju en lördag.

I mitt rätta element

Med endast ett par undantag så har jag tillbringat varenda morgon på hästryggen sedan 25:e jan. Vintervilan blev kortare än jag tänkt mig, men det gäller ju att ta vara på tillfället, och vem vet vad mars-april kommer att bjuda på? Senaste dagarna har det varit rena rama vårvädret. Solen gassar och värmer rejält, fåglarna kvittrar för fullt och hagen torkar sakta men säkert upp. Fortsätter det så här (som faktiskt väderrapporterna säger) så räknar jag med att hästarna släpper vinterpälsen snart, vilket jag kan tycka är lite tidigt kanske, men attans så trevligt.
Så fort J fått hem sin klippmaskin så ska här klippas hästar så pälsen yr. Rubbet åker av vid vårklippningen och sen får sommardräkten ta över när helst den vill.

Fru Silversvart äter frukost i morgonsolen medan Prinsessan fortsätter jakten på annan föda (läs hästskit!). Herr Fux äter visseligen också, men tycker det är lite lagom onödigt att dörren till vindskjulet är stängd...

Det finns verkligen inget ställe på jorden, där jag mår så bra som bland hästarna.

MyrPsykologi

Jag behövde bara läsa första meningen på lappen som LillMyra gav mig efter skolan igår, sen var det kört.
Jag mår både psykiskt och fysiskt dåligt och sitter bokstavligen och sliter mitt hår.
MellanMyra är mest upprörd över att behöva ha fläta.
LillMyra rycker lite på axlarna.
Och jag kliar lite till.

Läs själva:

Once again there appears to be a problem with head lice.  

Nååå.
Kliar det än!?

Lervälling

Men lilla, lilla söta!

Osymetrisk fingervals

Jag har ett problem.
Ett stort och ständigt återkommande problem.
Det borde nästan klassas som världsproblem, om jag tänker efter lite. Minst.

I var och varannan mening som jag skriver så blir de TVÅ första bokstäverna stora, och inte bara den första, som det ju ska vara. Jag får ständigt gå tillbaka och ändra, och jag får bara inte ordning på det.
Vad tror ni?
Är det högerhandens lillfinger som är för långsamt och håller nere caps lock förlänge, eller är det vänsterhanden som flyger för fort över bokstäverna?

Borde jag kanske gå över till den hederliga pennan igen?
Eller kanske gå en Skriva-på-tangentbordskurs?

Det här är värre än värsta I-landsproblem.
Här snackas det big time MyrStacksproblem.

Hjolp, hjolp.

Livet i en nerförsbacke

Fia är inte bra för min image. Inte ett dugg.
Inte bara läsarna på bloggen överger mig.
Skickligheten på Betapet lyser också med sin frånvaro.
Och Fia har, trots att jag är säker på att det hela har med henne att göra, såklart mage att påpeka detta. Kort, koncist och elakt:

Postat av: Fia
Halloj, den där kurvan är nog fel...den visar nog dina betapetpoäng istället...mohahaha
2008-feb-06 @ 16:09

Kolla in formkurvan liksom:


Allt går visst utför just nu.
Tur jag inte spelar på Lotto.

Förlåååååt!

Var tar ni vägen?

Har jag varit så hemsk?

Kom tillbaaaka!

Please.

:)

Myra i blåsväder

Förstår ni vad det blåser och hur kallt det är i huset då det inte ens blir imma på badrumsspegeln då man duschar...

Hipp hipp hurra!

Ni sjunger väl lite för MyrMormor såhär på morgonkvisten?

Hon blir fasligt gammal idag.

Grattis mamma och tack för att du finns.
Du är bäst!

Lovely lubricant

My husband came home with a tube of KY jelly and said,
"This will make you happy tonight."
He was right.
When he went out of the bedroom and I squirted it all over the doorknobs.
He couldn't get back in.

When good things goes bad

I'm through with standin' in line
To clubs I'll never get in
It's like the bottom of the ninth
And I'm never gonna win
This life hasn't turned out
Quite the way I want it to be
(Tell me what you want)

I want a brand new house
On an episode of Cribs
And a bathroom I can play baseball in
And a king size tub big enough
For ten plus me
(Yea, So what you need)


En helt ok låt att ha på repeat i skallen. Nickelback rockar fett, och så också Myra.

Men någon gång under natten hände det något.
Något jag inte har en aning om hur det gick till.
Något som jag inte är nöjd med. Alls.

Hey, hey, I wanna be a rockstar
hade utan legal anledning förvandlats till

Hej hej, hemskt mycket hej!

Jag rockar inte längre.
Jag suger.

Heja Siri!

Vill bara slå ett litet slag för Cellenrebellen och ffa hennes lilla solstråle Siri.
Ni röstar väl på henne, där hon sitter och matstrejkar!?

:D

Myra min Myra

Fyra gånger har jag loggat in för att skriva nåt.
Men antingen har hjärnar tagit semester, eller så är jag ovanligt tråkig idag.
Några inlägg blir det ju inte av'et.
Jag ger upp.
Ska titta på Mio min Mio istället.

Planeringsmästare

Jag är mästare på att planera.
Världsmästare.

Bestämde med N att vi ska träffas redan halv nio i morgonbitti för att hinna rida innan Maken börjar jobba vid halv elva då jag måste vara hemma och ta över SmåMyrorna. Halv nio är ju ingen tid då man har barn i huset, liksom.

Men vad glömmer jag?

Jo, att INGEN av SmåMyrorna är hemma inatt. Båda två är iväg på varsitt håll hos kompisar och ska sova över. Vilket betyder att jag skulle kunna få mig värsta sovmorgonen. Tänk va. Få sova tills man vaknar på en lördag!

Men istället för att ha en lat morgon, bara jag och Maken, så kommer jag få ställa klockan och smyga iväg alldeles aptidigt ju, medan han ligger kvar och trynar i den varma sängen.
Livet är inte rättvist.
Inte ett dugg.

/PuckoMyra

Smyga, förresten. Vem fan har sagt nåt om att smyga?

Mood swings? Me? Hell no.

My husband, not happy with my mood swings, bought me a mood ring the other day so he would be able to monitor my moods.
When I'm in a good mood it turns green. When I'm in a bad mood, it leaves a big f***ing red mark on his forehead.
Maybe next time he'll buy me a big diamond.