Livat värre

Att släppa ihop hästar kan vara hur livat som helst. De leker och far omkring som vildar. Testar vem som är starkast, snabbast och allmänt bäst. Oftast på lekstadiet, men ibland med lite tuffare tag. Det är viktigt för alla i en hästflock att veta sin rang. Som flyktdjur behöver de varandra för att överleva. Och således är det a och o vem som utses till flockledare och vem man hedanefter ska lyssna på. Detta tills någon yngre förmåga kaxar till sig och bestämmer sig för att utmana och försöka klättra i rang. Ibland går det. Ibland går det inte. 

Så här gick det till då Fröken Vit släpptes in till Herr Fux och Fru Silversvart. 
Oj oj oj, som hon rörde om i grytan. *harkel* 

Men hur gick det sen då? 
Så här såg det ut tio minuter senare. 
 
Joråsåatte. Livat värre. Verkligen. 

Men kan ni lista ut hur rangordningen ser ut!? 
Och vad grundar ni era gissningar på? 


Sagt och Tyckt
Postat av: annika

Det borde väl vara ett av stona. Och eftersom det inte blev några diskussioner så kanske det fortfarande är fru Silversvart? Att Fröken Vit anpassade sig till den ordningen?Bara en gissning...

2008-11-28 @ 15:24:29
Postat av: Blue

Ja Myra är iallafall ranghög över prinsessan.... så mkt såg jag. ^^Sen vette tusan... herr fux flyttar ju fröken vit hela tiden... o den som flyttar (nån annan) är den som är högre i rang... men jag såg minsann att fru silversvart också gjorde ett utfall o flyttade en vit fröken. O sen tog herr fux över o fortsatte flytta... sååå jag vet inte.Jag tyckte att det på första filmen såg ut lite som om herr fux sprang mellan för att skilja damerna åt lite... hihi

Postat av: Märtagreta

Undrar om inte det är lite maktkamp just nu, fru Silversvart är helt klart högst, visar (delvis) att hon minsann inte bryr sig i nykomlingen. Men sen är hon svartsjuk på herr Fux intresse och vill sätta troligen båda på plats, men herr Fux vill, av säkert någon manlig anledning, ha fröken Vit för sig själv. Tycker dock att Vit klarar sig bra, tror nog hon vinner respekt ganska fort hos de andra två, även om Fru Silversvart aldrig kommer erkänna att hon gillar den nya bruden.

Från en som inte kan ett dyft om hästar, än ;-)

2008-11-28 @ 17:52:55
URL: http://islanddragon.wordpress.com
Postat av: Malde

Jag bara funderar över när de har bestämt sig så de kan få lite matro. Det har de absolut inte nu!Kram

2008-11-29 @ 02:12:22
URL: http://maldes.blogg.se/
Postat av: Myra

Annika: En mycket bra gissning. Fru Silversvart är högst i rang. Detta trots att Fröken Vit är äldst, men hon är så så foglig och kliver hellre undan.Blue: Ja, det är jag. Annars jäklar! Haha.

Herr Fux är lite klurig. Han är egentligen ingen bra individ att ha högt i rang, då han är alldeles för harig och fjollig i sig självt. Men å andra sidan så har han mognat till sig, och bara det att han kan få köra lite med någon annan, gör ju att han växer än mer.

Och trots att han är hela elva år så fungerar han mycket som en tre- fyraåring, och pga detta kommer han undan med mycket då stona helt enkel låter honom hållas.

Men när det väl gäller, så får han baske mig rätta in sig i ledet. :)Märtagreta: Hahaha. Du har ju koll!! Trots din ringa hästkunskap så besitter du ju lite (lite, lite) sunt förnuft! Och på det kommer man långt.

Som jag sagt så är Fru Silversvart högst. Ingen som ändrar på det i första taget. Hon är dock en klok gammal dam, som inte utsätter sig för slagsmål, utan väntar in de rätta stunderna att bevisa att det är henna man lyssnar på. Endast i nödfall tar hon till våld. Men det är ytterst sällan hon behöver gå så långt. Smart som attan, är hon.

Svartsjuk är hon dock inte, men däremot måttligt trött över att det ska behövas fjantas runt så länge. Hon kan inte för sitt liv begripa varför Herr Fux ska lägga så mycket onödig energi på att fixelura.

Han däremot tycker det är barnsligt roligt. Kan han jävlas så gör han det. Sina fjolliga gener till trots, så bor det också både en lekispojk och en liten terrorist där inne mellan öronen.

Och lilla Vit skiter i vilket. Hon har inget som helst behovv av att vara ranghög. Sålänge hon får mat och mänsklig kontakt så är hon nöjd. Detta med tanke på att hon är uppfödd av människor och inte hästar. :)Malde: Nej du. Inte mycket matro där inte. Men å andra sidan inte så mycket att äta heller. Hihi. Jag väntade med att öppna upp tills de hade fått hälsa ordentligt. Tänkte det var onödigt att provocera fram något vid maten det första som hände... :)

2008-11-29 @ 14:32:54
URL: http://myrasmysterier.blogg.se/

Kommentera inlägget här:


Du som inte tänker skriva något som har med mig, min blogg eller detta inlägg att göra kan tänka om en gång. Eller kanske två.
Kommentarer enbart för att få läsare till sin egna blogg går inte hem alls, vare sig det gäller omröstningar, tävlingar, ointressanta tips eller annat tråk.
Bespara mig detta, är du snäll. Jag blir bara obstinat.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback