Mysigt mitt i misären

Regnet vräker, sedan ett par veckor, ner mer eller mindre dygnet runt. Idag är det precis en vecka sedan som jag red sist. Innan dess var det ytterligare fyra dagar sedan. Hagen är som en swimmingpool med ett par cm vatten mest överallt, och vägen utanför är också täckt av vatten. LillMyra tjöt av skratt då vattnet sprutade ett par meter upp i luften där vi for fram med jeepen. Men det var bara jag och hundarna som vågade oss ut för att se till hästarna. MyrPappa och LillMyra åkte och tankade istället.

Tjurigt inser jag att jag nog får se hästarna som avställda för vintern. Beroende på väder så sätter jag igång dem igen under februari eller senast mars. Jag har alltid gjort så.Mina hästar får sällan sommarlov, men desto längre vinterlov istället. (Fast i Sverige delade jag upp det så de fick vila under den regniga hösten och sedan igen under den regniga senvintern. Dessemellan var det ju snö, och då kan man ju inte låta bli att rida för det är något av det roligaste som finns! ) Jag har aldrig förstått vitsen med att inte ta till vara på den underbara sommaren, och sedan sucka sig ut i regn, slask och kyla under dessa mörka vintermånader. Men så har jag också alltid haft turen att ha sommarbetet tillgängligt mer eller mindre runt knuten, så det har aldrig varit problem att rida dem under betesperioden. Och här finns det ändå ingen snö att fara runt i...

Det är tredje dagen idag som LillMyra är hemma från skolan. Den satans förkylningen tog ett grabbatag i min yngsta prinsessa och vägrar släppa taget. Hon hostar slem långt nerifrån lungorna, trots att hon snyter sig i tid och otid så är hon helt igentäppt i näsan och febern härjar i hennes kropp.
Men vi har mysigt. Vi tittar på samma film två gånger i rad. Vi bakar sockerkaka och äter den varm med jordgubbar och glass. Vi skriver julkort. Vi sitter och sjunger till High School Musical på Youtube. Och vi ligger i soffan och bara pratar.
Man får ta vara på stunderna då hon inte orkar hålla igång som den virvelvind hon föddes till.

Sagt och Tyckt
Postat av: lovingnurse

hej! ha en trevlig eftermiddag :)

Postat av: Myra

Lovingnurse: Tack du. Vi hade det så trevligt vi kunde i skitvädret. ;)

2007-12-06 @ 22:08:50
URL: http://myrasmysterier.blogg.se
Postat av: Blue

Ja passa på att njuta av att du faktiskt har en lugn tjejja för stunden. Det är ju så härligt att ligga och bara mysa med sina små telningar...

2007-12-06 @ 22:23:21
URL: http://himmelellerhelvete.blogg.se
Postat av: Malde

Skickar en massa "krya-på-dig"-hälsningar till LillMyra genom cyberrymden! Hoppsan, kom på att jag ska nog också börja med julkorten...

2007-12-07 @ 00:29:23
URL: http://maldes.blogg.se
Postat av: Märtagreta

Vi brukar också sjunga till High school musical här, och Tittilila tar i för full hals, hon är inte feg hon inte.
Hoppas lillMyra piggnar på sig snart, antar att ni ska ut och flyga snart, hem till mormor?
Kram

2007-12-07 @ 11:40:10
URL: http://islanddragon.wordpress.com
Postat av: Myra

Blue: Ja, man får verkligen passa på! Och det gör jag. :)

Malde: LillMyra har redan börjat piggna till. Det hjälpte!
:P Julkort ja. Jag var så duktig och köpte för flera veckor sedan. Men de ligger fortfarande kvar i påsen....

Märtagreta: Ja, hihi, samma här. MyrFöräldrarna ligger lågt, men SmåMyror spar jäklar inte på krutet!
Liten är piggare idag. Men misstänker att det blir lagom i tid till att jag ligger däck då vi ska ut och flyga. Det skulle inte förvåna mig ett dugg.

2007-12-07 @ 15:40:59
URL: http://myrasmysterier.blogg.se

Kommentera inlägget här:


Du som inte tänker skriva något som har med mig, min blogg eller detta inlägg att göra kan tänka om en gång. Eller kanske två.
Kommentarer enbart för att få läsare till sin egna blogg går inte hem alls, vare sig det gäller omröstningar, tävlingar, ointressanta tips eller annat tråk.
Bespara mig detta, är du snäll. Jag blir bara obstinat.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback