Hur man tappar bort sitt barn i grannens trädgård.

Våran granne hade låst sig ute idag. Dörren blåste igen, då hon stod utanför.
Hon fick gå en bra bit hem till en väninna, som har hennes extranyckel. Och hela vägen tillbaka igen. Hon var sådär glad, om jag säger så, men hade ju inte så mycket annat att välja på.

Det var bara det att dörren hade blåst igen med sådan kraft att även överlåset hade gått i lås. Det gamla överlåset som inte används längre. Det gamla överlåset utan nyckel.
Så där stod hon med extranyckeln till nederlåset, och sa fula saker för sig själv, då jag kom hem med tjejerna från skolan.

Det hela slutade med att vi lyfte MellanMyra över muren på baksidan, och hon tassade över trädgården, lyckades ta sig in köksvägen och vidare genom huset ut i hallen, där hon låste upp ytterdörren inifrån. Allt frid och fröjd.
Trodde vi. Men i denna stund inser vi att LillMyra saknas.

MyrPappa går ut på våran baksida, men ser henne inte och kommer tillbaka och frågar oss om hon kommit andra vägen.
Det har hon inte.
MellanMyra rusar in i grannens hus för att leta där. Grannen går efter men kommer snart tillbaka och säger att hon nu inte ser nån av SmåMyrorna. Sekunden senare kommer de dock galopperandes genom hennes vardagsrum.

LillMyra, som också ville leka hjälte, hade på eget bevåg klättrat efter storasyster in till grannen, istället för att gå med oss andra tillbaka till framsidan. (Har jag sagt att vi kallar henne för Emil...?) Hon kom på efterkälken och såg varken MellanMyra eller var hon kunde ta sig in i huset, och valde då att klättra tillbaka över muren, vilket hon inte lyckades med från det hållet.
MellanMyra hittar iaf sin lillasyster, halvt hängandes över muren, och hjälper henne ner.

Sånt här tar ju musten ur vem som helst... ;)

Sagt och Tyckt
Postat av: Jill

Ha ha ha. Myror är inte lätta att ha koll på alla gånger.

Postat av: Anna-Lys

Ja ja det vet vi alla att myror de följer varandra på ledd. Fast ... jag blev lite snurrig här ... var dottermyran utestängd eller innestängd egentligen?

Trevlig Valborgshelg,

(( kram ))

AnnA

2007-04-27 @ 11:23:13
URL: http://anna-lys.blogspot.com
Postat av: Moniqa

ojoj...vad de kan ställa till när de ska hjälpa till...stackars lite...*skratt* så skönt att det löste sig till slut på ett lyckligt vis. Önskar dig en skön helg också och hoppas du får ha myrorna där de ska vara.
*kraaaam** ses i maj! =)

2007-04-27 @ 12:34:08
URL: http://moniqas.wordpress.com
Postat av: Kim M

HAHA!
Alltid detta D R A M A !

2007-04-27 @ 12:57:14
URL: http://kiremik.blogspot.com
Postat av: Micke

hehe, ja, myror får man hålla koll på!!

2007-04-27 @ 15:46:05
URL: http://beckfjall1.blogg.se

Kommentera inlägget här:


Du som inte tänker skriva något som har med mig, min blogg eller detta inlägg att göra kan tänka om en gång. Eller kanske två.
Kommentarer enbart för att få läsare till sin egna blogg går inte hem alls, vare sig det gäller omröstningar, tävlingar, ointressanta tips eller annat tråk.
Bespara mig detta, är du snäll. Jag blir bara obstinat.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback