Funkar stegräknare under snöoväder?

Det har varnats för snö här. Det sägs att det ska komma in ett snöoväder (liknande förra året) lite senare under morgondagen. Redan igår gapade brödhyllorna halvtomma och idag var det än värre. Sa grannen. Jag har då inte varit och handlat.
Folk bunkrar, serni. För de vet, av erfarenhet, att kommer det snö så stängs både skolor och vägar, och man ombeds å det strängaste att hålla sig inomhus, förutom i absolut yttersta nödfall.

I MyrStacken råder ingen panik. Inte värre än vanligt, för att vara nogräknad. Jag tror knappt vi har mjölk så det räcker till frukost. Men det tänkte vi fixa i morgon. För vi vet, av erfarenhet, att kommer det snö här, så handlar det om ett par cm slask, som smälter redan på väg ner från skyn och rinner bort på ett par timmar.
Och då 80% av befolkningen tar varningarna på allvar och befinner sig på hemmaplan, där de förbereder sig för en smärre naturkatastrof, så brukar det vara riktigt lugnt och skönt att röra sig på allmän plats.

På tal om att röra på sig, så har jag äntligen införskaffat en stegräknare. Myrmormor hade två stycken, och det tyckte jag var onödigt. Så nu, Missy Elliot, hänger jag på din utmaning. Fast jag hade gärna väntat till våren, då jag vintertid vilar mig i form. Men, men, from nu kommer det presenteras siffror i slutet på varje inlägg.
Är det fler som hänger på?

20:53 - 4048

Sagt och Tyckt
Postat av: Pulvia

1,2,3,4 *tappar räkningen och börjar om* 1, 2, 3, 4... Äh va f*n! Jag har ju ingen sån manick och uppenbarligen funkar det inget vidare manuellt ;)

2008-01-02 @ 23:05:18
Postat av: Fröken K

Åh vad jobbig du är!! Men bara därför så måste man ju vara med ju...men eh..jag har ingen stegräknare..

Postat av: Annika

Ha! Måste bara kommentera det där med snöovädersfobi. Jag har bott i sydstaterna i flera år och jävlar annamma så det bunkras när väderleksrapporten varnar för snöfall. Två skillnader: 1. där bunkrar dom mest (jag har studerat det här vetenskapligt) gallon-flaskor av vin, 12-pack av öl och Lay's potato chips och 2. det ÄR ganska farligt att ge sig ut under snöstorm. Inte på grund av snön men sydstatarna vet inte hur man kör på halt väglag så risken att bli ihjälkörd av någon dåre med trådslitna sommardäck som kör 100 på landsväg ökar 150%
Men snow days är inte helt fel.
God Fortsättning!

2008-01-03 @ 13:20:11
Postat av: MissyElliot

Gött mos!
Då så ger vi järnet nu, trots regoväder och snöstormar!!!!
:-)

2008-01-03 @ 14:02:18
URL: http://MissyElliot.blogg.se
Postat av: Iah

Ja, det känns liksom lite underligt att inte blogga mest hela tiden. Men har man inget vettigt att skriva om kanske det är bäst att hålla tyst?! ;) Om inte annat så får jag vänta tills det kommer något vettigt att skriva om!

God fortsättning! Hoppas 2008 blir ett trevligt år i Myrstacken!
Kramar!

2008-01-03 @ 14:35:25
URL: http://frokent.blogg.se
Postat av: Myra

Pulvia lilla: Klart du inte kan hålla reda på sån räkning inte. Det hade jag kunnat tala om för dig i förväg. ;) Men kan inte hundskrället göra lite nytta?
Fast jag vill helst inte att du är med, för du brukar alltid vara duktigare än mig på det där med promenader. :D

Fröken K: Åk å kööööp! Jobbigt är bra. :)

Annika: Haha. Hur det ligger till med punkt 1 på den här ön vet jag inte, men punkt två är densamma. När vi pratar vinterdäck ser walesarna ut som frågetecken.

MissyElliot: Järnet och järnet. Jag vet inte... Men jag är på! :D

Iah: Åh. Oj. *harkel* Jag har sällan något vettigt att komma med, men det är det jag tycker är det bästa med bloggen. Jag skriver det jag vill och ingen kan be mig hålla tyst. Inte förrän det är försent iaf. :P

2008-01-03 @ 18:46:05
URL: http://myrasmysterier.blogg.se
Postat av: Sarah

yes box! Bara jag kommer ihåg den... Skaffade mig en stegräknare och det fungerar väl bra förutom att saken har fastnat på ngt vis och inte går att nollställa. Ska sätta någon teknisk person på jobbet och sen är jag med. Ska vi säga 10 000 steg per dag minst? ;) Det är väl ngt sådant man ska uppnå.. :P

2008-01-03 @ 19:11:06
URL: http://cancan.blogg.se
Postat av: TomasR

Stegräknare är bra har jag läst. Undersökning visade att de med stegräknare (och som använde dem) rörde på sig mer än de som ingen hade. Fast jag fick inte klart för mig om det var de som annars även var aktiva som skaffat stegräknaren eller om de blev aktivare av den.

6000 steg per dag bör alla ta som minimum. Det behöver vi. Notera dock att många steg innebär en lång sträcka. För mig blir 6000 steg knappt 5 km, 10 000 steg ger mellan 7,5 och 8 km. Dvs cirka 90 minuter på bena. Fast ser man till att röra sig allmänt under dagen är det egentligen inget större problem om det kombineras med en promenad (med hundarna?) på morgon/kväll.

2008-01-03 @ 20:10:53
Postat av: Myra

Sarah: Alltså, nu är jag ju fuk dårå, så här blir det inte så mycket gjort. Jag är glad om jag passerar 3000-strecket just nu. Haha Men vänta bara, jag kommer igen. Till våren ungefär. ;)

TomasR: Funkar andra som mig så springer man ju i onödan bara för att öka på antalet steg! :P
Jag tar åt mig av piken också, ang hundpromenaderna. Jag har inte gått mer än ett par tiominuterspromenader med dem sen jag kom hem efter jul. De får springa av sig hos hästarna och sedan kör jag med Maken.
Men man FÅR göra så när man inte mår bra. Eller hur. :)

2008-01-04 @ 14:12:02
URL: http://myrasmysterier.blogg.se
Postat av: TomasR

är man sjuk finns det ursäkter (som ibland kan hålla) för allt :)

Har man lite mer pengar att spendera på tekniska apparater är en annan fantastiskt träningspryl Garmin lilla GPS Forerunner x05, ex.v 305:
http://www.garmin.se/productpage_tab1.aspx?pageid=1280
kombinerat med underbara SportTracks:
http://zonefivesoftware.com/SportTracks/index.html
Dessa tillsammans har lurat ut mig på bra mycket flera aktiviteter sedan jag skaffade GPSn i våras. Fungerar bra för vanliga motionärer som jag men kanske än bättre för de som verkligen har ett mål med sin träning.

Stegräknare icke att förringa, i detta fall är all statistik kul och motiverande.

2008-01-04 @ 15:20:27
Postat av: Myra

TomasR: Mina ursäkter håller alltid. Vare sig jag är sjuk eller inte. *harkel*
Tänker inte införskaffa någt mer avancerat än stegräknaren, då jag är alldeles för tävlingsinriktad för att må bra av sånt där. :)

2008-01-05 @ 14:25:45
URL: http://myrasmysterier.blogg.se

Kommentera inlägget här:


Du som inte tänker skriva något som har med mig, min blogg eller detta inlägg att göra kan tänka om en gång. Eller kanske två.
Kommentarer enbart för att få läsare till sin egna blogg går inte hem alls, vare sig det gäller omröstningar, tävlingar, ointressanta tips eller annat tråk.
Bespara mig detta, är du snäll. Jag blir bara obstinat.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback