Vem ska jag tro på, tro på, tro på när

Troooo på när det är såhär?

-God created the world, mum. Did you know that? säger MellanMyra
-Mmmm... Did he? svarar jag och känner leendet leka i mungipan. Det där är en teori som jag själv aldrig lyckats svälja med hull och hår.
Jag tror. Men inte på det där.
Att det finns 'något' är jag fullständigt övertygad om, men inte att det kan kallas Jesus. Eller Gud.
Övernaturligheter och nån form av annan dimension ligger mig ganska nära hjärtat. Men jag är nog mer mot 'the dark side' än tilltro till en person som enbart frambringar det goda.

Jag sätter helt klart tro och hopp direkt till människan i sig självt, än till någon som, enligt mig, enbart visar sig genom troende och tanke.
Likaså skuld. Det är människan själv som står för sina handlingar. Mer eller mindre påverkad av omgivningen, visst, men i sista änden är det ändå upp till dig själv vad, och hur, du gör. Försök inte skylla ifrån dig.

Ett par av mina närmsta vänner här är troende och vi har många intressanta diskussioner. Jag har varit med dem i kyrkan vid några tillfällen och rockat loss (nåja inte jag då, men ni ska bara veta vad det svänger. De har liveband som poppar så fönsterrutorna skallrar). Inte för att jag tror på Gud, och inte för att jag håller med dem, utan för att jag finner det intressant detta med vad det är som lockar människor att gå denna vägen. Sen får jag också mer kött på benen och blir än säkrare på var jag själv står. Man kan inte ta avstånd från något som man inget vet om.

Never mind. Det var inte kristendomen, eller någon annan religion, jag skulle skriva om. Jag ville bara dela med mig av en sång som jag nynnat på i snart tre veckor. Jag, Myra i egen hög person, sjunger lovsång till Jesus. Nu har det verkligen hänt nåt. :)
Men jag bortser från budskapet i sången och koncentrerar mig på den stora världsartisten som sjunger istället. Hon är absolut en av världens största artister. No doubt about it.
Och låten sitter dessutom som en smäck.

Dolly Parton Jesus & Gravity

Och lite nyfiken är jag ju. Var står ni när det kommer till religion och troende?

Sagt och Tyckt
Postat av: MissyElliot

Precis som du är inte heller jag troende i det avseendet att jag väljer en gud eller så. Något finns det säkert, men jag har inte klurat ut vad det kan vara ännu. Jag tror mer på ödet och att man gör sina egna val i livet. Men det är alltid kul att undersöka de olika religionerna för att se vad det innebär. (Jag har om Koranen och BhagavadGita i bokhyllan)
*fniss*

ps. Ok, du är inte deras top-fan, men man kan ju heja på sitt lag iallafall....ds.

Postat av: P

Gud vad Dolly Parton ser sliten ut!

2008-04-20 @ 12:12:13
URL: http://www.lemeno.se
Postat av: Pulvia

Utanför... Kräver ingen ytterligare kommentar utan lämnar istället länken till den plats där bildbeviset från er utekväll *källhänvisning http://myrasmysterier.blogg.se/1207943814_liten_myra_fller_ofta.html *

SÅ frågan är, vem fällde vem egentligen???
http://www.youtube.com/watch?v=DDg7kWgs5e0

(å nääee jag kan inte det här med att länka)

2008-04-21 @ 00:16:53
Postat av: Nilla

God morgon...då är man tillbaka efter en härlig helg,,slappat och bränt ris ...
När det gäller gud..ja jag är ju inte troende i den bemärkelsen att man springer i kyrkan varje söndag..Och varför ska det bara vara en gud som har skapat nått?? Jag tror på massvis men utan bevis som man kan ta på så tror jag inte direkt nått..Men att det finns nått det tror jag på men vet inte vad svamligt ´värre ha ha

2008-04-21 @ 07:36:01
URL: http://fnilla.blogg.se
Postat av: Liselott

Godmorgon, intressant det där med tro. Själv tror jag på evolutionens teori med en touch övernaturlighet. Men liksom du tror jag inte att det finns någon Gud eller Jesus. Jag respekterar däremot alla som tror på det, men om dom försöker omvända mig blir jag skitsur. För jag försöker ju inte omvända dom till att INTE vara religiösa.

Har råkat ut flertal gånger att människor hoppat på mig om att försöka omvända mig. Frälsa mig till deras stora gud och jesus. Så nu har jag gått med i gruppen "-"Nej Tack! Jag vill inte bli frälst!" på facebook. Symbolen är ett nasty finger. *asg!!*

Däremot inte sagt att jag inte gillar kyrkor. Fast jag gillar kyrkor med gospel (bara för att få sjunga) eller att gå luciatåg i (bara för att få sjunga där med).

See ya!

Kramar Liselott

2008-04-21 @ 08:50:51
URL: http://measiwannabe.blogspot.com/
Postat av: Kim M

Jag kan nästan sätta mitt namn under ditt inlägg.
Bra sagt, kvinna.

2008-04-21 @ 11:04:48
URL: http://kimmilrell.se

Kommentera inlägget här:


Du som inte tänker skriva något som har med mig, min blogg eller detta inlägg att göra kan tänka om en gång. Eller kanske två.
Kommentarer enbart för att få läsare till sin egna blogg går inte hem alls, vare sig det gäller omröstningar, tävlingar, ointressanta tips eller annat tråk.
Bespara mig detta, är du snäll. Jag blir bara obstinat.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback