Drömtydare hitåt.

Ok. Nu har jag drömt igen. Massor. Och jag blir inte klok på någonting.

Det började med att jag var i någon lägenhet med en hel del av mina gamla vänner från Sverige. Mest de som jag inte har kontakt med längre. Kändes som om vi var på nån förfest, men utan sprit. En kompis, som fick barn i våras, var gravid.
Vi var sedan på väg till en annan lägenhet och gick på en liten gångväg och även utmed en liten bäck som flöt spikrakt genom en liten skogsdunge. Det blev lite dramatik då jag halkade i leran och höll på att trilla i. Blev 'hängande' på sidan och höll krampaktigt i mig i rötterna som stack fram. Det var varken högt eller djupt eller på något vis farligt. Enda anledningen var att mina nya gympaskor inte skulle bli blöta. Jag ville inte behöva byta...

Det kom en buss farandes. (Nu är det inte Sverige längre, utan mer Indien eller nåt) Ena långsidan var öppen och det var bara ett fåtal människor på bussen. Bla en kvinna med ett barn i knät. Jagandes efter bussen sprang två mörkhyade män. Stora vältränade och iklädda knallgula trikåer för att se ut som kanariefåglar.
Någon lyckades sno trikåerna och vi hade ett himla sjå med att få tag på nya. Vi lyckades till slut och de traskade nöjda och glada iväg genom byn. I sina nya knallgula trikåer...

Så befann vi oss i ett hus, ett hus som kändes som mitt. (Troligen i Wales, dårå) Maken var där, SmåMyrorna, och en familj som vi umgås med en hel del här. Ungarna var ute i trädgården och lekte. Vi andra satt inne och drack te. Alla ville ha kaffe utom jag, men vi hade inget, så jag bjöd på rött te.
Min lillebror kom. Han var hög på droger och jag försökte febrilt släta över den 'pinsamma' situationen genom att stödja honom och försöka förklara vad han sa och varför han gjorde som han gjorde.

Plötsligt befann jag mig med lillebror på en stor tunelbaneperrong. Han tog mer droger och jag sprang och letade efter honom för att få honom att sluta. Det var mängder med folk och alla stod i klungor och pratade. Typisk fredag- lördagkväll. Hittade lillebror på en av toaletterna precis då han tog en spruta. Pratade massor med honom, och sekunden efter var jag tillbaka i huset. Jag satt återigen och drack rött te med maken och familjen från här.
Lillebror kom in genom dörren. Nyduchad, nyklippt och drogfri. Han log lite under lugg och det märktes att han skämdes.

Maken, lillebror och jag öppnade en dörr bakom trappan. När vi stängde den från andra sidan så var vi jagade. Någon eller några var efter oss. Maken och jag försökte hålla emot dörren medan lillebror sprang i förväg. Vi lyckades inte, utan dörren slogs upp och in kom en man och två kvinnor. Det var en läkare och två sjuksköterskor, dock konstigt klädda. Mer actionhjältar. Läkaren och ena sköterskan försvann in i rummet till vänster efter lillebror, medan den andra sköterskan stannade kvar i hallen utanför med Maken och mig.
Jag började kasta och sparka en fotboll på henne och det hela utvecklades till något som kan liknas med squash. Vi eftersträvade snygga skott, snygga kast och snygga mottagningar. Maken fick bara vara med på ett hörn.

Och där satte klockradion igång.

Nu är jag helt förvirrad.

Sagt och Tyckt
Postat av: Kottemor

Oj.
Drömmar är skumma.
Iaf verkar du vara en väldigt bra storasyster!
Det är bara få drömmar man minns så himla tydligt och detaljrikt...
Kramar!

Postat av: Märtagreta

Hm, för mig låter det som en stressdröm, som om du försöker hinna med så mycket som möjligt. Ta hand om släkten, som egentligen är långt borta, ordna och fixa på hemmaplan, och samtidigt ha foten kvar här/där. Håller med Kottemor, du verkar vara en bra storasyster, och du kanske ska se dig själv som lite mindre ansvarig för alla andra. Det kanske låter dumt, men drömmen låter onekligen prestationskrävande, kontrollbehov, (inte smutsa ner dina skor, hjälpa kanariemännen hitta nya kläder, ta hand om brorsan) Ja,jag är ingen expert, men man ska gå mycket på känslan, var det en rolig dröm, för dig, eller en stressig och förvirrad dröm? Ja, då vill den förmedla just det, att du kanske är stressig, splittrad just nu.
Kram på dig!

2007-09-26 @ 17:46:21
URL: http://islanddragon.wordpress.com
Postat av: Myrmormor

Men hjälp! Betyder det här att jag ska börja oroa mig för dig? Eller lillebror? Eller båda två kanske! Jag som alltid har tyckt att ni sköter er bäst när jag försöker hålla mig undan. Åtminstone ibland...

2007-09-26 @ 18:04:02
Postat av: Märtagreta

Nej, jag tror inte myrmormor ska oroa sig, men Myra kanske ska sätta sig i ett fotbad och ta en ansiktsmassage och va lite ego ibland. Åtminstone fotbad, det gör underverk, både på fötter och stress!

2007-09-27 @ 18:57:34
URL: http://islanddragon.wordpress.com
Postat av: Märtagreta

Nej, jag tror inte myrmormor ska oroa sig, men Myra kanske ska sätta sig i ett fotbad och ta en ansiktsmassage och va lite ego ibland. Åtminstone fotbad, det gör underverk, både på fötter och stress!

2007-09-27 @ 19:20:01
URL: http://islanddragon.wordpress.com
Postat av: MissyElliot

Hrm, låter skumt det där. Men man vet aldrig varför man drömmer på olika sätt. Ibland är det bara en massa nonsens.
(har en gång haft en där jag sprang naken på den stora gatan i stan, skrikandes att jag var kung av Norge!) Med sådana drömmar hoppas jag iallafall att det inte finns underliggande mening med. Bara nonsens!
Men jag kan hålla med om att det kan vara en god idé att relaxa lite och ta hand om dig
:-)

2007-09-27 @ 20:21:15
URL: http://MissyElliot.blogg.se

Kommentera inlägget här:


Du som inte tänker skriva något som har med mig, min blogg eller detta inlägg att göra kan tänka om en gång. Eller kanske två.
Kommentarer enbart för att få läsare till sin egna blogg går inte hem alls, vare sig det gäller omröstningar, tävlingar, ointressanta tips eller annat tråk.
Bespara mig detta, är du snäll. Jag blir bara obstinat.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback