Mare, Mare. Vad gör man med en söndagmorgon?

Sista dagen idag. Imorgon börjar skolan igen. Vardagen kommer återigen att inta sin vanliga form. Vi har haft en bra vecka. Mycket roligt, såklart lite bråk, men mest en massa mysigt. Det har hunnits med cykelturer, lekplatser, sandbrottning, kaninpromenader, kompisar, pyjamasparty, sena kvällar, för mycket godis, glass vid havet och mycket mer. Dagarna flyger fram.
En stor nackdel med att ha dem hemma om dagarna, nu när kvällarna är mörka, är att jag bara har mornarna på mig att hinna med mina hästar. Jag har varit uppe vid sju-snåret vareviga dag och sett till att vara färdig och hemma igen till tio, då Maken måste fara till studion.
Idag fick jag veckans första sovmorgon. J och jag ska inte ut och rida förrän senare på förmiddagen.
Härligt. Eller...?

Kvart i fem (!) vaknar jag och kan omöjligt somna om igen. Kvart i fem. Va' sjutton ska jag göra uppe kvart i fem en söndagmorgon? Det är ju löjligt.
Jag har hört att gamla människor vaknar tidigt. Inte ungdomar.
Så varför jag!?
Jag menar. Knappt torr bakom öronen, fortfarande tonårsfinnar i ansiktet och (definitivt!) inga ringar under ögonen. Inte ens kvart i fem en söndagmorgon...

Nu sitter jag här och funderar över vad vi ska ha till lunch. Morgonpromenaden med hundarna är avklarad, tidningen läst, teet uppdrucket, sadlarna framtagna och ridkläderna på.

SmåMyror springer runt i pyjamas och morgonrock. Maken ligger fortfarande kvar i sängen.
Livet är inte rättvist.

Sagt och Tyckt
Postat av: Vickan

Låter som ni haft det alldeles underbart.

Postat av: Malde

Sedan när var liver rättvist? Jag bara undrar... Jag är definitivt inte lika morgonpigg, och ändå är jag äldre... Har skrivit lite igen ;-)

2007-11-04 @ 18:32:20
URL: http://maldes.blogg.se
Postat av: Asfaltmamman

Shit är ett välanvänt ord/uttryck även i det asfaltiska hemmet. Tyvärr så till den milda grad att även Lilltjejen har börjat uttala det vid väl valda tillfällen. Jag skulle gärna vilja ge henne en reprimand för det, men samtidigt...who am I to reprimand när jag säger det så ofta själv? Alltså, det blir till att tvaga munnen med tvål ;o).

Hoppas att allt är bra där borta hos er. Här lunkar det på som vanligt, letar fortfarande efter inspirationen :o).

Kram från betongen

2007-11-04 @ 22:20:29
URL: http://albyhills.blogspot.com/
Postat av: Kim M

Livet är inte rättvist men ditt liv verkar ju minst sagt ljuvt.
Njut!

2007-11-05 @ 07:38:08
URL: http://kimmilrell.se
Postat av: Ivana

Det låter inte så rättvist men jag tycker du verkar ha en underbart mysig helg! Hoppas din vecka blir minst lika härlig darling

2007-11-05 @ 08:08:10
URL: http://jagkaninteslutaskriva.blogspot.com
Postat av: Moniqa

Men då...jag vet hur det är det där.... inte kul men vet du idag låg jag till halv åtta. Inte klokt ..knappt jag tror det är sant själv. *haha* Önskar dig en skön måndag vännen! *kraam*

2007-11-05 @ 08:35:09
URL: http://moniqas.wordpress.com
Postat av: Märtagreta

Det händer att jag vaknar tidigt, men annars är det kring halvsjusnåret som är vanligast. Är det ljust ute är det ju bara underbart att gå ut, men vad gör man den här årstiden? Väntar på att solen ska gå upp?
Stackare ;-)
Kram på dig från M

2007-11-05 @ 08:52:20
URL: http://islanddragon.wordpress.com
Postat av: MissyElliot

hrmf, brukar det inte vara så när man väl får chansen att sova ut!!??
Typiskt, typiskt, typiskt....
Det låter iallafall som om ni haft en härlig vecka!
:-D

2007-11-05 @ 10:21:10
URL: http://MissyElliot.blogg.se
Postat av: Myra

Vickan: Det hade vi. Hela veckan, och hela helgen. Superhärligt. :)
.
Malde: Hola! Du kanske inte är så gammal som du tror! Så tror jag. ;)
.
Asfaltmamman: Jag kör på linjen att jag är vuxen och får göra som jag vill. SmåMyrorna är barn och får rätta sig efter det jag säger åt dem, och inte det jag gör. Funkar för det mesta, men är de på alldeles rätt humör så får jag mig ena avhyvlingar så det står härliga till, om jag råkar slänga ur mig ett not so bra ord... Haha
.
Kim: Jag njuter för allt jag är väld. Jag lovar. Behöver bara bli påmind om det ibland... ;)
.
Ivana: Jag önskar verkligen att jag kunde få sova ut när tillfälle ges, men å andra sidan så blir mina underbara dagar så mycket längre när jag är uppe med tuppen. Eller hur! :)
.
Moniqa: Men jisses. Vilken sovmorgon du fick dig! ;) KRam kram
.
Märtagreta: Sommarmornar är det helt underbart att vara uppe tiiiidigt. Jag brukar ofta sitta på hästryggen långt innan resten av familjen ens hunnit slå upp ögona. Det har även hänt att jag hunnit hem och somna om en sväng. Haha. Men nu då. Mörkt och dant. Skulle ju inte se handen framför mig... Tur bloggen finns! :P
.
Missy: Så jäääla typiskt. Får hoppa isäng tidigt om kvällarna istället. ;)

2007-11-05 @ 17:09:13
URL: http://myrasmysterier.blogg.se

Kommentera inlägget här:


Du som inte tänker skriva något som har med mig, min blogg eller detta inlägg att göra kan tänka om en gång. Eller kanske två.
Kommentarer enbart för att få läsare till sin egna blogg går inte hem alls, vare sig det gäller omröstningar, tävlingar, ointressanta tips eller annat tråk.
Bespara mig detta, är du snäll. Jag blir bara obstinat.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback