Vettig veterinär

Så. Nu har vi varit hos veterinären. 

Det var en bra vet. 

Vi var överrens om att det är kattinfluensa Lilla Tiss har. 
Vi var överrens om att det var öronskabb hon har. 
Vi var överrens om att hon är det sötaste vi sett på bra länge. 
Vi var överrens om att hon vägde mindre än marsvinet som var inne före oss. 
Vi var överrens om att hon behöver avmaskas, men inte förrän efter nuvarande medicinkurer. 
Vi var överrens om att det var en bra ide att kika förbi om några dagar igen. Bara för att, liksom. 

Men. 
Vi var inte överrens.... 
...om hennes ålder. 

Hmm. 
Jag säger att hon är en sex-sju veckor. 
Vet säger inte mer än fem. 

Kass vet, det där. 
Pinsamt att ha en sån anställd. 
Hmpf. 


Sagt och Tyckt
Postat av: Sabina

Jaa fy för fasiken så dåligt av honom/henne.

=)=)=)

Postat av: Bibbi

Ja du, tänk vad svårt det är att hitta en riktigt bra vetrinär. ;)

Kram

Bibbi

2008-12-09 @ 21:33:35
URL: http://bibbisblogg.wordpress.com/
Postat av: Malde

Håller med. Kass veterinär. Lär de sig inget på den skolan???

2008-12-09 @ 22:05:10
URL: http://maldes.blogg.se/
Postat av: TomasR

är det du eller katten som är sjuk här egentligen? Låter som om du beskrivit kattens symtom senaste dagarna.Samt fem-sex veckor? Det är ungt för en katt att vara borta från mamman sin. ja, sju veckor kanske även det. 10-12 veckor är väl normalt?Hoppas dina hundar har tagit över en del av den uppfostrande rollen. Fast ingen av dem som diar antar jag.2008-12-09 @ 22:15:52
Postat av: Myra

Sabina: Fruktansvärt! :PBibbi: Pinsamt. Eller hur! hihiMalde: Verkar inte bättre. I'm in chock. :DTomasR: Vi... eh.. vi håller varandra i hand, om jag säger. :)

Visst bör de stanna hos mor sin i en tio veckor åtminstone. Men med tanke på omständigheterna kring Lilla Tiss så hade hon om några veckor varit på tok för snabb för oss att få tag på. Och säkerligen bitits bra mycket värre också! Om hon hade överlevt viruset som härjar med henne just nu....

Prinsessan har tagit den lilla under sina vingar, men det har inte liten fattat än.

2008-12-10 @ 00:05:02
URL: http://myrasmysterier.blogg.se/
Postat av: TomasR

Missade visst att poängtera det hjältemod ni uppvisar i att ta hand om den lilla och gör det bästa av omständigheterna.det verkar dock som den lilla snabbt blivit tam :)Lilla Tiss för den delen, Roxy vara bara temporärt?2008-12-10 @ 10:33:00
Postat av: Märtagreta

Hittade en katt på min köksstol för 1 1/2 år sen, jag tippade på att den var ca 2 månader, den var 7-8 månader enligt veterinären... det var nog alldeles rätt den gången. Vår katt blev aldrig stor, han ser fortfarande ut som en liten kattunge. (Köksstolen intogs hastigt och lustigt och som om den bara bodde här, "hade vi glömt det?")

2008-12-10 @ 11:09:16
URL: http://islanddragon.wordpress.com
Postat av: TomasR

oh ska även jag ta en katthistoria då...

En sommar för länge länge sedan var det en tanig långhårig katt som strök omkring i området. vi gav den inget att äta, lite vatten fick den om jag minns rätt, men inget mer. Okej, unga jag bröt kanske lite mot ordern från mamma...Det brydde inte den sig om. Vi skulle ut med husvagn på semester och bar ut saker till den, mat och annat. En ost lämnades framme en stund och den satte katten direkt tänderna i.Vi skulle bort, och bort reste vi. När vi kom hem två veckor senare vem tror ni sitter där på trappan och väntar på oss? Jo den svarta lurven. ja, typ där.Den flyttade in, den valde oss. Kanske på grund av osten eller det lilla som jag smugit ut till den. Eller något helt annat.Status på den då:

Troligen kring tre-fyra år

Två brutna revben

Rädd för glas som slog mot varandra

Renrasig Norsk Skogskatt

Revbenen kapslades in av kroppen och "lossnade", tappades. Något renrasiga kattdjur tydligen kan klara av.

Levde med oss i cirka 11 år, därefter fallerade kroppen och hon avlivades efter några underbara år.ja, jag var klassad som allergisk, någon katten skulle vi inte ha. Men med denna katt gick det bra.Fast det där med att flytta, det försökte hon sig på en gång till. Alla i familjen var bortresta och hon fick flytta ihop med en hund på annan ort. Det hade gått bra förut men nu fanns där även en ung katt.

nä, där ville hon inte bo. Hon vandrade av, försökte kanske hitta hem, men fastnade på en veranda på ett hus cirka 400 meter bort. Nu skulle hon visst bo där tyckte hon. Hon var väl då cirka 10 år.Polisens var behjälplig, de som ägde huset hade rapporterat in henne.

2008-12-10 @ 12:47:46
Postat av: Myra

TomasR: Oh. Jag känner mig inte som nån hjälte precis. Tycker bara det är kul. Och tycker också att det är något som man 'ska' göra. Kan/vill man inte själv så ska man åtminstone se till att någon annan tar över.

hon har funnit sig väl tillrätta. Fortfarande lite blyg mellan varven, men gör framsteg varje dag. SmåMyrorna är helt underbara med henne. Heter Roxy till vardags, eller Stinky om du frågar Maken, men behöver ju som alla andra här ett alias på bloggen. Annars blir hon ju utböling. :DMärtagreta: Hihihi. Katter är väl kända för sin egna vilja. Bara att vända kappan efter vinden. Vilken ålder det nu än månne vara. :D

2008-12-10 @ 12:52:30
URL: http://myrasmysterier.blogg.se/
Postat av: TomasR

Lilla Tiss är i mitt tycke ett finare kattnamn än Roxy...Och ssssh ljud är alltid bra när man vill ha en katts uppmärksamhet :)2008-12-11 @ 10:04:56
Postat av: Emma

Utefter bilderna tror jag att din ålderuppfattning är mer korrekt än veterinärens. Tur han/hon tyckte Tiss var söt i alla fall, annars hade jag yrkat för avsked. ;)TomasR - Jag antar att din strykare var vänlig nog att ta med sig stamtavlan, eftersom du säger att det var en renrasig Norsk Skogkatt.

2008-12-11 @ 18:41:37
Postat av: TomasR

Emma, flera sade att det helt säkert var en Norsk Skogskatt. ganska enkla att känna igen. Men visst, helt säker på att var en helt renrasig kan man inte vara utan en stamtavla. men rätt storlek på katten, rätt färg, rädd typ av päls samt de fina tofsarna i öronen. Och ack så gulligt som bara en norsk skogskatt kan vara ;)2008-12-12 @ 20:41:32
Postat av: Emma

TomasR - Det var säkert en jättefin huskatt, men ingen Norsk Skogkatt om det inte har stamtavla. Det är alldeles för många som tror att alla långhåriga katter är norska skogkatter. Vet inte vad du menar med rätt färg, eftersom skogkatter får vara de flesta färgerna förutom maskade. För övrigt är tofsar ingenting som är rastypiskt för skogkatter. Som sagt, ni hade säkert en väldigt fin huskatt, varför kalla den någonting den inte var - det ökar ju knappast huskattens status.

2008-12-12 @ 22:23:19

Kommentera inlägget här:


Du som inte tänker skriva något som har med mig, min blogg eller detta inlägg att göra kan tänka om en gång. Eller kanske två.
Kommentarer enbart för att få läsare till sin egna blogg går inte hem alls, vare sig det gäller omröstningar, tävlingar, ointressanta tips eller annat tråk.
Bespara mig detta, är du snäll. Jag blir bara obstinat.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback